![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ser jättesmaskens ut! Måste prova framöver!
En fråga bara, vad gäller brödet. Är det torr- eller färskjäst? Lite ovanligt att tillsätta jäst efter bearbetning. Catlady, som gillar att baka...... ![]() PS: rimmat eller färskt bogfläsk? Krydd-, vit- eller svartpepparkorn eller möjligen blandning? Senast redigerad av Catlady den 2020-12-04 klockan 18:25. |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Tack för svar! Nu har jag jobb att göra vid spisen
![]() ![]() Catlady, som blir hungrig av bara bilden på grytan....... |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Berätta gärna hur det gick.
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Det gick mycket bra!
![]() Har dock tagit mig några friheter med ert recept ![]() Tyvärr inga grekiska gigantes men det gick bra ändå med italienska Renskuren lammstek i 2 cm kuber 2 dl, drygt, enkelt rosevin 2 rödlökar 8 vitpepperkorn och 5 kryddpepparkorn samt 1/4 kanelstång(grekisk!) Lite extra tomatpuré, ca 1/2 msk till Slätbladig persilja samt, och detta är ju svårt att få tag i, i Sverige, lite grekisk lammkrydda. Det blev MUMSIGT!!!! Tack, Camilla, nu har vi en mycket god lammrätt till! Brödet har jag inte hunnit med än men eftersom jag inte har någon "assistent" utan använder elvispens degkrokar, funderar jag på att prova torrjäst (mindre bearbetning). Återkommer med resultat....... Catlady, som riskerar att gå upp i vikt med för mycket tid vid spisen ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Det låter ännu godare än vårt recept! Det ska vi prova nästa gång. Tack för det!
![]() När det gäller brödet så brukar vi baka nedanstående bröd. Det är ännu godare och jag tror inte att det behövs någon assistent. Det bakas i en gjutjärnsgryta. ![]() Fantastiskt gott bröd som får en att tänka på Grekland. |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Netwolf, du får då till det
![]() ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|