![]()  | 
	
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Bara  2 v kvar till sommarens resa 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Skall öva i kväll. Dubbelpanerad Saganaki med citron till förrätt´, varmrätten blir färsbiffar med souvlakikrydda o grekisk köttfärskrydda. Till detta grekisk ungspotatis med potatiskryddor, citron olja o vitt vin. En klick tzalsiki på biffen. Sköljs mer Mythos och en slurk Ouzo Glasen i frysen  | 
| 
		 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Låter gott, smaklig måltid!  
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	![]() / Anne  
		 | 
| 
		 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Mmm..det vattnas i munnen! Hur tillagar du saganakin och med vilken ost? Jag har provat olika varianter med varierande resultat 😰 Brukar även fräsa på zucchini i olivolja vänd i mjöl och låtsas att det smakar lika bra som i Grekland😅 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Trevlig resa! /Kajja  
		 | 
| 
		 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Jag köper grekisk hårdhost  i en saluhall i Stockholm. Kefarotiri.  
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	en vänder jag den i mjöl vispar upp ett ägg. Låter osten rulla runt i ägget sen ner i het panna! Det skall nästan rinna om den när den är klar , dock med frasigt skal.  | 
| 
		 
			 
			#5  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 Citat: 
	
 ![]() /Kajja  
		 | 
| 
		 
			 
			#6  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Va gött det lät!  
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 
		 | 
| 
		 
			 
			#7  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Hej! 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Hur gör du potatisen? Med vänlig hälsning, ElisabethK  | 
| 
		 
			 
			#8  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 Citat: 
	
 Masse  | 
| 
		 
			 
			#9  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Den godaste Saganakin åt vi på Korfu! 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Den flamberades i liten stekpanna vid bordet och var knaprig på utsidan, rinnig innuti och flöt ut i stekpannan. Helt underbar och säkert med kalorier för en hel dag!! ![]() ![]() /Kajja  
		 | 
| 
		 
			 
			#10  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Det finns redan en saganaki tråd i forumet. jag svarar igen: Lambi på Patmos 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Köper potatiskryddor i Grekland. Annars dragon, timjan , salt o peppar Skivar hård potatis eller bak potatis, en halv cm tjock Olivolja i en ungssäker form, i med potatisen ressa över citron, häll i vitt vin, på med kyddor in i 225 grader i 45 min till en timme rör om efter 35 min Gärna lite citron över Inte illa alls  | 
| 
		 
			 
			#11  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Så ni frågar efter rätt ost så heter den Kefalotiri 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	  om man använder en välagrad Greve så blir resultatet toppen  
		 | 
| 
		 
			 
			#12  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			...och "saganaki" är just den lilla stekpannan man använder...
		 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 
			 
			#13  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 Citat: 
	
   ![]() Citat: 
	
   Stort tack för klargörande av hur det ligger till  
		 | 
| 
		 
			 
			#14  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			[QUOTE=Helena S;388927]Hötorgshallen?  
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	  ![]() Du hittar kefalotiri I Hötorgshallen hos Grekerna, är de som ligger I mitten och säljer för övrigt en massa olika torkad frukt och nötter.  | 
![]()  | 
	
	
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
		
  | 
	
		 |