![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Härliga bilder! Blir riktigt hungrig av den här tråden
Tur att det bara är tre och en halv vecka tills jag är i Grekland (på Lipsi förstås )
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Ja, på Lipsi är det inte svårt att äta gott, som jag minns det
|
|
#3
|
|||
|
|||
|
Slurp, vad gott! Och här ligger jag nu och det kurrar i magen... Den där kycklingen, mmm...
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Ja, den var inte dum
|
|
#5
|
|||
|
|||
|
Här alla kära kalimerianer kommer receptet på
Fedons kyckling med ugnsbakad citronpotatis 4port 1 kyckling ~1,5kg delad i fyra delar eller fler 6-8 potatisar,skalade och delade i klyftor 4 stora halverade vitlöksklyftor salt och svartpeppar 1 3/4 dl hönsbuljong 1 3/4 dl kallpressad olivolja 1 msk smält smör 1 3/4 dl pressad citron 1 msk dijonsenap 2 msk torkad oregano Värm ugnen till 190grader.Lägg kyckling,potatisklyftor och vitlök i en stor eldfast form.Krydda med salt och peppar och häll över buljongen.Vispa ihop olivolja,smör,pressad citron,senap och oregano.Fördela blandningen över kyckling och potatis. Ugnstek i ~1-1 3/4timme tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk.Ös med skyn flera gånger under tiden, Jag har använt mig av hel kyckling,kycklingklubbor,kycklingben och tycker att köttet blir saftigast av dessa,men nu i söndags blev det kycklingfilé skuren i lite stora bitar,det funkade oxå,god smak men lite torrare kött. Jag kryddar oxå gärna med lite chiliflakes. Smaklig spis ![]() Monica
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Jag använder också senap men tycker även att det är gott med gul lök till som jag lägger i stora klyftor med potatisen. Vitlöken skippar jag däremot. Eva
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|