Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2014-08-07, 10:29
Riittas avatar
Riitta Riitta är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Uddevalla
Inlägg: 5 623
Standard Sv: Saganaki

Vi brukar köpa saganakiost med oss hem från Grekland Brukar fråga i affären vilket dom rekommenderar och har fått lite olika ostar med oss, men alla har varit goda:-) Testade en gång den där saganakiosten som man kan köpa här, men vi tyckte den var inte alls god


Riitta
Svara med citat
  #2  
Gammal 2014-08-07, 10:39
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Saganaki

Det viktigaste är ju att välja den ost man gillar. Som framgår av Admiralas sida kan den göra på många olika typer av ostar. Själv vill jag gärna ha den gjord på en riktigt lagrad ost. Har provat här hemma med extralagrad gréve och det går alldeles utmärkt. Lagrad grekisk ost går ju inte att få tag på över hela Sverige. Jag har också gjort saganaki på extralagrad gruyere men det blir säkert också mycket bra på den normallagrade.

Eva
Svara med citat
  #3  
Gammal 2016-01-12, 16:05
Carle Carle är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2012
Ort: Stockholm
Inlägg: 625
Standard Sv: Saganaki

Jag köper grekisk hårsost i grekbutiken i Hötorgshallen. Heter kefalotiri. Skärs i 1,5 cm breda skivor
Paneras i vetamjöl och sen vänds dom i uppvispat ägg.
Steks i panna i rätt hög värme , vänd på dom rätt ofta

Vill man göra ännu bärre så flambera i lite kojak
severas med citron
Svara med citat
  #4  
Gammal 2016-01-12, 20:15
Athanasia Athanasia är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Bandhagen
Inlägg: 2 732
Standard Sv: Saganaki

Eller flambera i Ouzo
Svara med citat
  #5  
Gammal 2016-01-13, 09:29
Kalimeras avatar
Kalimera Kalimera är inte uppkopplad
Admin
 
Reg.datum: nov 2004
Ort: Karlskrona
Inlägg: 35 228
Standard Sv: Saganaki

Citat:
Ursprungligen postat av Athanasia Visa inlägg
Eller flambera i Ouzo.
Det är gott!



Ouzoflamberad saganaki från Mirtos på Kreta.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2016-01-13, 09:42
Carle Carle är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2012
Ort: Stockholm
Inlägg: 625
Standard Sv: Saganaki

Den bästa sagangi som finns är Lambi beach på Patmos
Den flamneras vid bordet! Helt makalöst gott....
vet dock inte vad dom flamberar i...
Svara med citat
  #7  
Gammal 2016-01-13, 12:07
yanniss avatar
yannis yannis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 932
Standard Sv: Saganaki

Citat:
Ursprungligen postat av Carle Visa inlägg
Den bästa sagangi som finns är Lambi beach på Patmos
Den flamneras vid bordet! Helt makalöst gott....
vet dock inte vad dom flamberar i...
Håller helt med dig! Alltid när vi är på Patmos måste vi åka till Lambi beach och den flamberade saganakin.
En gång gav vi dom en lång, lång tändare då vi tidigare hade sett att flamberaren hade bränt sig på armen.




Birgitta
Svara med citat
  #8  
Gammal 2016-01-13, 14:02
Lissi Lissi är inte uppkopplad
Avslutat medlemskap på egen begäran
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 12 984
Standard Sv: Saganaki

Citat:
Ursprungligen postat av yannis Visa inlägg
Håller helt med dig! Alltid när vi är på Patmos måste vi åka till Lambi beach och den flamberade saganakin.

Birgitta
Håller med Birgitta, den saganakin är så god!! Musiken från "stenrasslet" på stranden gör ju inte smaken sämre...

Även saganakin på To Magazaki i Nea Chora håller hög klass.

Lissi
Svara med citat
  #9  
Gammal 2016-01-13, 18:15
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 484
Standard Sv: Saganaki

Den ouzoflamberade saganakin från Mirtos ser FÖR gooood ut! Saganaki är en av mina stora favoriter.

/ Anne
Svara med citat
  #10  
Gammal 2016-01-13, 20:31
Kalimeras avatar
Kalimera Kalimera är inte uppkopplad
Admin
 
Reg.datum: nov 2004
Ort: Karlskrona
Inlägg: 35 228
Standard Sv: Saganaki

Citat:
Ursprungligen postat av yannis Visa inlägg
Håller helt med dig! Alltid när vi är på Patmos måste vi åka till Lambi beach och den flamberade saganakin.



Samma servitör på samma plats, och jag tror till och med att han har samma tröja på sig som nä du tog din bild.

De flamberar i metaxa om jag inte minns fel. Gott är det i alla fall.
Svara med citat
  #11  
Gammal 2016-11-25, 09:34
Carle Carle är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2012
Ort: Stockholm
Inlägg: 625
Standard Sv: Saganaki

Imorgon i samband med Ouzo test skall vi ha Saganaki test
steka en skiva kefalotiri
samt steka en skiva lagrad Västerbotten


Båda panerade i mjöl o ägg


Citron till
Svara med citat
  #12  
Gammal 2016-11-25, 10:35
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 484
Standard Sv: Saganaki

Väntar med stort intresse på resultatet!

/ Anne
Svara med citat
  #13  
Gammal 2016-11-28, 10:05
Carle Carle är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2012
Ort: Stockholm
Inlägg: 625
Standard Sv: Saganaki

Lagrad Greve tål inte värme lika bra som Kefalotiri. Flöt bara ut
Använder man den måse pannan vara svalare. Kefaotirin smakade och såg kanon ut. Håller mig til Kefarotiri alla dar i veckan. Nu vet ni!
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT