Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #4  
Gammal 2014-06-11, 18:30
Claes på Lesvoss avatar
Claes på Lesvos Claes på Lesvos är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2012
Ort: Skala Mistegnon, Lesvos
Inlägg: 410
Standard Sv: Förrätter och smårätter

Det här är en kul diskussion. För oss bor i Grekland, hela eller stora delar av året, är även lever, kalamares, sjötunga osv smårätter det vill säga: vill någon i sällskapet ha grillad lever så beställer vi det. Ställer tallriken mitt på bordet och dom som vill äter av den. Det som kanske förvirrar det hela är att många tavernor serverar hela rätter. Det vill säga en tallrik med till exempel fisk, potatis, lite sallad, garnering och kanske en sås. Allt på samma tallrik. Som jag har förstått så är det bara en anpassning till turistindustrin. Och det är absolut inget fel!! På en grekisk taverna ska alla bli nöjda och mätta oavsett på vilket sätt dom vill äta.
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT