![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() /Netwolf |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag förväntar mig inte alls att husets vin ska vara från ön jag är på eller alls från Grekland... Här hemma kan ju husets vin vara varifrån som helst!
Inte tror väl någon att varje taverna på en ö har eget vin? Fast står det LOCAL wine så tror man kanske att det ska vara grekiskt i alla fall ![]() På Öland i Byxelkrok där vi åt härförleden var husets vin grekiskt ![]() ![]() Men kul bild Janne!! Lissi |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror inte heller att vinet är lokalt när jag beställer in "local wine", men det finns säkert en del som tror det. Det finns så klart undantag, som så mycket annat i Grekland. På öar som Kefalonia, Rhodos och Santorini kan man beställa lokalt vin, som också är det. I Milia på Kreta kan man till och med beställa lokalproducerad retsina. Den smakar himmelskt!
|
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Man kanske skulle ta sig en tur dit på den helt oväntade semesterresan jag fick nu den 18:e till Rethymno ![]() Lissi |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Tack för den roliga bilden, Janne!
Aina som trodde hon hade slutat dricka lådvin ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Janne, ja har du inte hört talats om fatlagring?
![]() Men allvarligt, det där är nog den roligaste bild jag sett på länge. Nu undrar man ju om man har tur eller otur när man blir lurad och inte får lokalproducerat vin... På vårt hotells s k grekiska afton så dristade vi oss till att ta husets vin (efter att några danskar intygat att det smakade saft. "Hellre det än hemskt," resonerade vi.) Jag är tämligen säker på att det mycket bleka, saftlika vinet var utspätt som saft också. En del vin, fyra delar vatten. Låt mig säga att vi aldrig skulle ha klarat av att dela på en liter vin annars, utan att känna oss rätt vingliga. Nu kändes det som om vi hade druckit ett glas vin var. Vad vet du om det, fuskas det på det sättet också? |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aina |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Det känner jag inte till. Men visst har jag smakat riktigt äckliga viner ibland, så det kanske händer.
Faktum är att jag druckit ett av mitt liva godaste viner i Grekland, och det var grekiskt, och såg ut så här. ![]() ![]() Utsikten från restaurangen (där jag drack vinet) var inte dum den heller. |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Lissi jag har hört så mycket gott om Milia. Skulle defintivt övernatta där för att få äta en god middag och njuta av natthimlen. Rethymnon är ju inte alltid så roligt i högsäsong. Hoppas verkligen få med mig sällskap något år till Milia med någon som vågar sitta bakom ratten för det gör inte jag. Det kan vara svalt i bergen under andra årstider men ni bör ju får en perfekt sommartemperatur i slutet av augusti.
Tråkigt för din svärmor att hon inte kan resa i år. Eva |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Några andra godingar du vill nämna vid namn än den ovan ? Hasse ![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Jag håller just nu på att läsa "Mat och vin i Grekland" - En resehandbok. Författare: Björn Peter Behrens och Maggie Vrba. den har några år på nacken, skrevs 1998, men är en mycket utförlig redogörelse för i synnerhet vinproduktionen i Grekland. Författarna går systematiskt igenom och betar av region för region i hela landet. Trots all fakta är det en trevlig bok att läsa, man får ta del av matrecept, historia, kultur mm från de olika områdena. I slutet av boken finns en lista på förmodligen alla grekiska vinproducenter med namn och telefonnummer.
Jag gick in på Bokbörsen och ser att de har just nu tre ex av boken till försäljning för den intresserade. (Sök där på Behrens, så kommer du rätt.) |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Kan anbefale "The Illustrated Greek Wine Book" av Nico Manessis, ISBN 9608559324.
Ellers er også en gresk vin av de aller, aller beste jeg har smakt (og til prisen er den uslåelig): ![]() Skouras Grande Cuvée Nemea |
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Retsinan - som är den godaste, och dyraste, jag druckit - produceras i en by som heter Valtos, som ligger nära Milia. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|