![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Tack Mollybus för restaurangtipsen i Stockholm!
Jag börjar bli lite sugen på att äta grekiskt ute. Eller varför inte hemma. Vi har tre flaskor retsina kvar, den där billiga sorten med kapsyl. Aina |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Retsina är gott.........i Grekland. ![]() ![]() Igår åt maken och jag en Gyros/Pita på Götgatan. Den var superb! ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ouzon räcker längre i Sverige också! Vi har fortfarande lite kvar av den halvliter vi köpte på Samos för två år sedan. Och när vi kom hem med den hittade jag ett par centimeter kvar i en flaska inköpt på Kreta minst tio år tidigare.
![]() Är det snabbmatstället på Götgatan, inte så långt från ringen, som du menar, mollybus? Har inte prövat det än. Aina |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Det finns en restaurang som alltid kommer att leva i minnet. Den första kvällen besökte vi Klimataria i Methoni på Peloponessos, det blev sedan alla kvällar under veckan. Trevlig familj, personlig service och en flaska vin från ägarens egen vinkällare när vi åkte hem. Men det bästa var maten, ingen meny utan en disk där man kunde välja på dagens rätter. Allt vi åt var fantastiskt gott, vällagat och även inovativt. En kväll frågade ägaren om vi gillade lamm i ugnen, han skulle tillaga det nästa dag om vi ville, vi svarade naturligtvis ja. Vi hade funderat varför han inte haft lamm tidigare. Det visade sig att han hade fått lamm av dålig kvalitet så han serverade det inte, kvalitet var viktigt. Priserna var inte högre på den här restaurangen.
En kväll när det regnade lånade sonen pappas bil för att skjutsa hem oss till vårt hotell som låg lite utanför Methoni. Omtänksamhet i allt. I övrigt är vi förtjusta i små enkla restauranger, gärna med lysrör i taket, maten brukar vara mycket bra och inte tillrättalagd för oss turister. Carina |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|