![]() |
#36
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Däremot finns andra erfarenheter och tror inte helt och hållet på ovan avslutning. Smakförstärkningar med exempelvis natriumglutamat dödar alla toner. Däremot lyfter "rätt" salt i lagom" dos smaknyanser. Det är min fulla övertygelse som restauratör sedan "forntiden". Dvs: Kliniskt rent salt har en tråkig karaktär som kanske i bästa fall lyfter umami, natriumglutamat är kriminellt, då alla små fina smaker försvinner. Ett bra havs-salt lyfter de små smakerna och även de tunga tendeserna, utan att helt förändra balansen. Finns det någon som förstår svamlet av mig, troligen Uffe och Lars samt några till, så är det bara att gratulera eller alla andra hugga tvärtemot! Salt är en passion, precis som Kreta och allt annat mellan Albanien och Libyska sjön. Paul |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|