Visa ett inlägg
  #15  
Gammal 2007-05-25, 18:32
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Hur gammal kan olivolja bli?

Kockar rekommenderar att man konsumerar öppnad olivolja inom två till tre månader för att den ska vara fräsch. Öppnad Olivolja som är äldre än 6 mån bör slängas.

Den skall helst förvaras mörkt och svalt. Den kan förvaras i kylen, men får då oftast "slöjor" som ser oaptitliga ut. Dessa försvinner dock så fort oljan blir varm igen och har ingen betydelse för smaken eller kvaliteten.

Lukta och smaka att din olja inte tagit smak av plåten. Ta ett par droppar mellan tummen och pekfingret och känn att den inte känns "grynig" som att det skulle finnas sandkorn i den. Är den OK häll över den i en glasflaska och förvara den så bra som möjligt. Låt den inte vara kvar i plåtburken. Då finns det risk att den tar smak när du öppnat den.

Peter
Svara med citat