Våran farmor vore inte våran farmor om hon inte också skickade med ett bonusrecept

så här kommer även:
Marinerad lammstek
5-6 portioner
1 lammstek, 1,2-1,5 kg
Till marinaden:
75 cl rödvin
50 gram rotselleri i små tärningar
½ morot i något större kuber
8 enbär, lätt krossade
1 kvast timjan
2 smulade lagerblad
Blanda marinaden.
Lägg steken i lämpligt kärl och häll marinaden på den.
Låt stå i 3-6 timmar. Vänd den då och då om marinaden inte täcker.
Ta upp köttet och torka av det. Spara marinaden.
Salta och peppra steken och lägg den på ett galler i en långpanna.
Stek i nedre delen av ugnen i 225 grader i 40 minuter om den vägde 1,2 kg och 45-50 minuter om den vägde 1,5 kg.
Ta ut steken och slå in den i aluminiumfolie för att efterstekas i 15-20 minuter.
Skär köttet i tunna skivor.
Sås:
Sila marinaden och koka ihop utan lock. Klicka ner lite smör mot slutet. Smaka av med salt och peppar.