Citat:
Ursprungligen postat av pollebosse
Sitter nu i Sverige och vill bara säga att Nea Chora är en fin, väldigt fin upplevelse.
Till slut gestaltade det sig en "krog" som vi tyckte mest om, lite oväntat kanske, då jag inte sett den nämnd tidigare och den har ingen placering på någon rankinglista, vad vi sett.
Det var hos Kostis Tsantalis som driver TO MAGAZAKI. Vi åt här 4 gånger och det var utmärkt mat, trevlig ägare, underbar kock (en tjej) och väldigt trevliga med ätande på de andra borden. Dessutom en del överraskningar smakmässigt, exempelvis lite citronton på vitlöksbröden. Det var 4 fina matupplevelser på denna plats.
Testa och se hur ni upplever ett besök på To Magazaki.
Paul
|
Nai Nai Paul!!
Du har hittat det rätta stället i Nea Chora To Magazaki.
Har ätit där ett par gånger redan, senast igår.
En fiskrätt som var superb.
Kocken eller kockskan i köket den glada och spontana tjejen Nektaria har smaklökarna på rätt ställe och serverar maten med personlig touch och presentation.
Vi hade en lång pratstund igår kväll där hon bl a berättade att hon jobbar 12-13 timmar varje dag. Det lugnar ned sig till ca 10 i oktober. Inte nån tid för familj där inte.
Jag skall försöka få komma in i köket bara för att studera, det brukar inte vara så svårt och alltid lär man sig nåt nytt.
Det där med rankinglistor ger jag inte så mycket för, det är bara att kolla in
Tripadvisors lista för tavernor och restauranger i Chania så förstår man. Det kan ju riggas hur mycket som helst.
Bästa sättet är att kolla in var sitter det mest greker om man är ute efter grekisk husmanskost och liknande. Det tycker åtminstone vi efter 25 års erfarenhet av Grekland och speciellt Kreta.
lars
Kriti stin kardia mou