Sv: Lamm, vin och olivolja
Det här behövs för ca 4 port:
1 kg lammkött med ben
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk kanel
1 burk krossade tomater
1 dl buljong
1 squash
1 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 tsk vetemjöl
1 citron
ca 15 svarta oliver
Gör så här
1. Bena ur köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta tillsammans med benen. Salta och peppra.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.
3. Tillsätt tomatpuré, oregano, timjan, rosmarin, kanel, krossade tomater och buljong. Låt grytan puttra under lock ca 30–40 minuter.
4. Skär squashen i mindre bitar. Rör ut yoghurten med mjöl. Rör ner yoghurten i grytan och rör om. Rör ner squashen och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.
Smaklig måltid
|