Visa ett inlägg
  #5  
Gammal 2011-01-04, 23:13
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 338
Standard Sv: Air Berlin och Fuerteventura

Instämmer helt med Deia´s synpunkter.

Generellt är det oftast varmare och stabilare väder i södra delarna av öarna. Vad gäller val av ö så är nog Fuerteventura den "tråkigaste". Som jag sa tidigare inte mycket mera än sol och bad, OCH MYCKET VIND. Det gör att man de dagar det är som blåsigast väljer att ligga vid poolen på hotellet. På stranden sätts ofta upp vindskydd för solsängarna. Med tonåringar skulle jag inte åka till södra Fuerteventura. Mera för lite äldre folk som vill ha sol och lugn och ro.

Gran Canaria och Teneriffa har vid våra besök varit mycket mindre blåsigt än Fuerteventura. Håller med om att Puerto de Mogan är en liten mysig och vacker by. Har haft fin vistelse där med lite varmare havsvatten vid stranden som ligger innanför en vågbrytare. Mindre tingeltangel (kanske inte uppskattas av tonåringarna) än i de övrig orterna på G C.

Badvattnet i havet runt Kanarieöarna ligger nog vid den här årstiden på 19 - 21 grader. Varierar ett par grader beroende på om stranden ligger öppen mot havet eller i en mindre bukt e dyl.

Mats
Svara med citat