Visa ett inlägg
  #5  
Gammal 2010-08-25, 16:46
Annkis avatar
Annki Annki är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 198
Standard Sv: Recept Giovetsi

Här kommer mitt recept, jag brukar göra den i portionsformar av lera, inköpta i Grekland. Men naturligtvis kan man använda en stor ugnsform också.

1 kg lamm- eller nötkött
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tkp tomatjuice (eller krossade tomater på burk)
1 msk tomatpasta
salt & peppar
1/2 kg pasta (gärna risoni)
riven ost

Skär köttet i mindre bitar och bryn det. Tillsätt lök och vitlök och låt steka på svag värme tills det är mjukt. Häll i tomatpasta och tomatjuice, salt & peppar och så mycket vatten att det täcker köttet. Låt sedan sjuda på svag värme tills köttet blivit mört och såsen tjocknat.

Koka pastan mjuk, lägg hälften i en smord ugnsform, och lägg på köttbitarna. Fördela resten av pastan jämt över köttet och häll tomatsåsen ovanpå. Strö över riven ost och grädda i 200-225 grader ugnsvärme ca. 15 min.
(räcker till 5 pers.)

Lycka till!
Ann-Kristin
Svara med citat