Visa ett inlägg
  #9  
Gammal 2008-10-30, 09:14
Lolas avatar
Lola Lola är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2005
Inlägg: 120
Standard Sv: Kokt eller okokt ris till frikadeller?

Monica P; Zanét> Giouvarlákia avgolémono - det är precis det receptet jag pratar om, och som jag har hemma i min "Grekisk Kokkonst". Verkar hur lätt som helst, till och med för mig

6 portioner
Tillagningstid 30 min

500 g färs
1 1/4 dl smör/margarin
½ dl ris
1 ägg
1 hackad lök
finhackad persilja
salt, peppar

Blanda alla ingredienser väl och forma små runda frikadeller (ska bli 30 st enligt boken). Fyll en kastrull till knappt hälften med vatten. Lägg i smöret och salta. Lägg i frikadellerna en i taget, när vattnet börjar koka. När frikadellerna är färdigkokta, lägg upp dem på ett fat och häll över ägg- och citronsåsen.

Recept för såsen, enligt samma bok:
2½ dl buljong
2 ägg
2 citroner

Vispa ägg med citronsaften. Häll sakta i buljongen.

Edit: recept

Senast redigerad av Lola den 2008-10-30 klockan 09:21.
Svara med citat