Monica P; Zanét> Giouvarlákia avgolémono - det är precis det receptet jag pratar om, och som jag har hemma i min "Grekisk Kokkonst". Verkar hur lätt som helst, till och med för mig
6 portioner
Tillagningstid 30 min
500 g färs
1 1/4 dl smör/margarin
½ dl ris
1 ägg
1 hackad lök
finhackad persilja
salt, peppar
Blanda alla ingredienser väl och forma små runda frikadeller (ska bli 30 st enligt boken). Fyll en kastrull till knappt hälften med vatten. Lägg i smöret och salta. Lägg i frikadellerna en i taget, när vattnet börjar koka. När frikadellerna är färdigkokta, lägg upp dem på ett fat och häll över ägg- och citronsåsen.
Recept för såsen, enligt samma bok:
2½ dl buljong
2 ägg
2 citroner
Vispa ägg med citronsaften. Häll sakta i buljongen.
Edit: recept