handdator

Visa fullständig version : Jobba i Athen


artemis
2006-03-22, 15:58
:confused: Hej jag undrar om det är någon som vet hur man hittar jobb i Athen. Jag är halvgrek uppvuxen i Sverige och grekland det skulle vara kul att hitta ett jobb med svensk anknytning, kanske ett svenskt företag i Athen. Jag pratar Svenska, Grekiska och Engelska bra och har gått sam Ekonomi på gymnasiet och har läst ett antal ekonomi och datakurser sedan dess med bra betyg.

Går det att hitta jobb utan universitetsutbildning, har sökt och kommit in på humanoria med nationell ekonomi som huvudämne.
Har inte bestämt om jag ska gå än, största problemet är väl att jag bara inte står ut med kylan och mörkret.:eek:
Tror ni att det kommer att gå att hitta ett jobb efter utbildningen?

Jag har Grekiskt medborgarskap och legitimation.

Skulle bli väldigt glad om någon kanske har en liten ledtråd.
Mvh Artemisbye_bye

artemis
2006-03-22, 23:43
tack så mycket!
Det kommer att vara användbart,
ska sitta och maila runt lite.
:)
Mvh Artemis

Peter
2006-03-23, 03:22
..kanske ett svenskt företag i Athen. Jag pratar Svenska, Grekiska och Engelska bra och har gått sam Ekonomi på gymnasiet och har läst ett antal ekonomi och datakurser sedan dess med bra betyg.

Med din bakgrund och dina kunskaper idag har du säkert tämligen lätt att få jobb i Grekland redan idag. MEN, stanna i Sverige och plugga i 1, kanske 2 år till, och fortsätt utbilda dig inom IT för företag och/eller Internet och komplettera med lite företagsekonomi.

Grekland ligger tyvärr långt efter oss i "datorutveckling" och har du hyfsade betyg från Sverige inom IT så får du säkert ett välbetalt jobb i Grekland om 1 - 2 år...! Det finns ett antal rätt stora Svenska företag med kontor i Grekland. Ericson tex.

Du är inte så gammal, så 1 eller 2 år till i kylan och mörkret kanske kan vara en bra investering, trots allt, för att få ett riktigt bra jobb när du väl bestämmer dig för att flytta ner? Och vilka är möjligheterna till en bra vidareurbildning när du väl är där?

Tänk efter innan du flyttar nu!

Peter

artemis
2006-03-27, 17:30
Tack Peter!
Det var precis vad jag behövde få höra, jag har gått och funderat på det ett bra tag och kommit fram till att det bästa måste vara att plugga klart här i Sverige.

Just data är ju inte alls lika populärt att plugga här i sverige längre så programmen är väldigt lätta att komma in på.

Vad tror du om en Internationell ekonomiskt program med tyngd på data?
Mvh Artemis

Peter
2006-03-28, 14:55
Jag har ingen aning om vad det programet innehåller, men alla kombinationer ekonomi - data bör vara mycket gångbara under en längre tid framöver i Grekland.

Om du har möjlighet så kolla med något universitet eller någon (skol)myndighet om vad de räknar med kommer att efterfrågas de närmaste åren.

Kontakta tex Ericson här hemma och hör vad de räknar med att behöva där nere, nu och om några år. Ericson har en mycket omfattande internutbildning, och har du tur kanske du kan komma in på en sådan. Och i så fall har du framtiden utstakad...

Men jag tror det är viktigt att du är aktiv nu och kollar framtida behov så att du satsar rätt.

Peter

pawik
2006-03-28, 17:59
Ericson har en mycket omfattande internutbildning, ....


Hade för några år sedan är mera tillämpligt, åtminstone för en del Ericsson bolag.

/pawik