handdator

Visa fullständig version : Tilos i Augusti


LenaB
2012-06-20, 09:59
Vi ska åka till Tilos i Augusti. Undrar över några saker:

1. Hur lång tid tar det att åka med båt till de närliggande småöarna ?

2. Är det någon som har bott på hotel Livadia Beach och vad tyckte ni om det ?

3. Jag har tittat på båttidtabeller Rhodos-Tilos och har räknat ut att vi kommer att få övernatta på Rhodos både på dit och hemresan. På ditresan gör det inget för då kommer vi ändå fram mitt i natten. Men på hemresan ska vi flyga från Rhodos sent på kvällen och det går inga båtar den dagen så vi får väl åka dit dagen innan vilket innebär en natt + en hel dag på Rhodos. Har man möjlighet att åka till Rhodos stad ? gamla stan var det längesedan jag såg.

Är tacksam för alla tips jag kan få !

Bluesea
2012-06-20, 10:14
Nisyros och Symi ligger bara några timmar från Tilos. Jag åkte till Symi över dagen för ett antal år sen för att ta ut kontanter (på den tiden fanns det ingen bankomat på Tilos). Sen beror det förstås på hur länge ni ska vara på Tilos. Blir det bara 4-5 dagar skulle i alla fall jag vara kvar. När det gäller Rhodos så lägger Sea Star till mitt i Rhodos stad (Mandrakihamnen) och de övriga färjorna i utkanten av staden. Gamla Stan är alltid sevärd, speciellt om man går in några gator och slipper de värsta turistfällorna. Det är också kul att ta bussen söderut en sväng - eller varför inte hyra scooter?

Vi har aldrig bott på Livadia Beach, men läget är perfekt. Alldeles vid stranden, och inte långt från byn. Ingenting är i och för sig långt från nånting på Tilos.

Själva är vi på Tilos en vecka från 19 augusti. Är ni där då, kan vi ses på Giorgios nån kväll och ta en retsina. Yammas!

LenaB
2012-06-20, 10:23
Tack för tipsen ! Vad bra att färjan lägger till vid Rhodos stad. Jag var där för 30 !!!! år sedan och bara älskade gamla stan ! Dit vill jag absolut igen !

Vi åker den 15:e - 22:e ! Ja vad roligt, skulle vara hemskt trevligt att träffas !

Bluesea
2012-06-20, 10:53
Då säger vi såflabb_flab. Har förresten skickat ett privat mail till dig.

Annki
2012-06-20, 15:27
Men på hemresan ska vi flyga från Rhodos sent på kvällen och det går inga båtar den dagen så vi får väl åka dit dagen innan vilket innebär en natt + en hel dag på Rhodos. I högsäsong går det båt från Tilos till Rhodos varje dag, skulle tro att det gör det även i augusti. Här är en tillförlitlig turlista, som uppdateras varje dag. Håll koll där så vet ni, kanske ni inte behöver övernatta på Rhodos på hemvägen.
http://www.tilos-travel.com/tilos_ferry_schedules.php

Ni kommer att få härliga dagar på Tilos!
Ann-Kristin bye_bye

LenaB
2012-06-20, 16:42
Tack ! Det var en annan lista, ser att de har andra turer på sommaren. Men vi får nog ändå åka tidigt på morgonen till Rhodos ser jag ! Men det gör inget för jag vill gärna besöka gamla stan på Rhodos !

Aase
2012-06-20, 19:36
Hej
Förra året hade jag nöjet av att besöka Tilos 2 ggr på sommaren, sista gången i augusti. Vi flög hem på söndag kväll. Vi kunde åka med Sea Star vid 17.00? tror jag. Vi åkte direkt från Tilos och ut till flygplatsen PERFEKT.

Ha sköna dagar på Tilos

Åse

MortenOSlash
2012-06-21, 14:05
For eit par veker sidan starta dei vekentlege dagsturane til Nissyros opp for sesongen. Om eg ikkje hugsar feil er det kvar torsdag. Dagstur til Symi trur eg alt hadde vore i gang frå tidlegare i sesongen. Rodos har du alt fått mange tips om. Om du vil ta ein større runde med overnatting(ar) er det berre å gå på reisebyrået til Stefanakis og spørje om råd, så finn han gjerne fram kombinasjonar med fleire båtruter.

I tillegg fekk eg inntrykk av at Captain Stelios er veldig ivrig på å få passasjerar til dagsturar med den vesle turistbåten sin. Han brukar å sitje under eit stort tre langs strandpromenaden, mellom kyrkja og Sofia's.

Lissi
2012-06-21, 16:18
Vad betyder "vesle"?

Lissi

MortenOSlash
2012-06-21, 17:46
Vad betyder "vesle"?

«Vesle» er ein variant av «lille».

LenaB
2012-06-25, 19:25
Åh vad jag längtar dit !