handdator

Visa fullständig version : Dykning och snorkling


Ewaki
2012-04-08, 20:01
Är det någon som kan ge lite tips om bra snorkling/ dykvatten? Inte Amorgos, Naxos eller Rhodos. Gärna där det finns en bra dykklubb som ordnar utfärder men oxå nåt ställe där det är lättillgängligt för snorkling.
Själv snorklar jag var som helst, finns alltid nåt att titta på, men sonen( han har lovat mig att jag skall få åka med honom i år :)) kräver lite mer utmaningar och vill gärna åka ut på bra dykning med bra utrustning ett par gånger under veckan.. Tips?

Eva L
2012-04-09, 10:52
Jag har ingen egen erfarenhet av dykning men vet att det finns dykföretag på Lesbos. Lesbos är en mycket mångsidig ö med varierad naur och mycket att se. Enkelt at få god grekisk mat på många ställen. Här kan ni bo nära grekiskt vardagsliv och få många upplevelser av skilda slag.

Eva

Eva L
2012-04-09, 11:03
På min favoritö Folegandros anordnas det kurser både i matlagning, foto och dykning. Om du googlar hittar du säkert bra information på nätet om cykladernas pärla. Det är en liten ö utan charterturism och här har jag ätit den bästa grekiska husmanskosten någonsin. Här är det turism med kvalité i fokus på alla plan.

Eva

Monica P
2012-04-09, 13:49
Kalymnos! Här finns tre auktoriserade dykskolor. Enligt bekanta dykare finns det massor av intressant att se. Om du vill kan jag skicka PM med tel. till dykskolorna.

ErOg
2013-08-15, 11:17
Även på Thassos finns åtminstone ett par dykföretag som ordnar utflykter, dykskola mm. I Limenas vet jag säkert och troligen även i Potos och kanske Limenaria. Mycket fin snorkling finns runt hela ön men framför allt på östsidan!

Kalimera
2013-08-20, 10:17
Är det någon som kan ge lite tips om bra snorkling/ dykvatten? Inte Amorgos, Naxos eller Rhodos. Gärna där det finns en bra dykklubb som ordnar utfärder men oxå nåt ställe där det är lättillgängligt för snorkling.
Själv snorklar jag var som helst, finns alltid nåt att titta på, men sonen( han har lovat mig att jag skall få åka med honom i år :)) kräver lite mer utmaningar och vill gärna åka ut på bra dykning med bra utrustning ett par gånger under veckan.. Tips?Dykfirmor finns på många öar. Jag skulle nog valt Kalymnos, det är något att ett dykarmecka. Som Monica skriver finns det flera dykfirmor på ön. Mest spännande torde dock vara att dyka i calderan på Santorini. Vem vet vad som döljer sig där? Ni kanske hittar Atlantis. :) Även på Santorini finns det flera dykfirmor.