handdator

Visa fullständig version : Långtråkigt


Jennie
2006-01-19, 19:05
Hej alla Kalimeror!

Jag är en dem lyckliga som tillbringar all min tid i Grekland, i Pireaus. Har bott här i snart 1 år. Kärleken tog mig hit....
Den värsta perioden av hemlängtan är nog över, hoppas jag. Var hemma över jul och fick min dos av Sverige dvs minusgrader, snö och ingen stress.
Min fråga eller undran är hur ska jag klara av detta nu då? Språket är ju en historia för sig... Läser grekiska 2 ggr i veckan, är för tillfället en av dem som förstår men inte pratar.
Jobb, Inte så lätt då dem flesta föredrar om man kan svara i telefon på grekiska. Har skickat runt CV till diverse ställen utan resultat.
Börjar bli ensamt och långtråkigt. Kan ju inte begära att pojkvännen ska spendera varenda ledig minut med mig. Är tacksam för alla förslag om sysselsättning och "vänletande" ....

:) :) :)

Anna Pernilla
2006-01-19, 20:34
Åh va härligt att bo i Grekland:D !När jag bodde där, för över 10 år sedan, fick jag en del vänner genom min dåvarande pojkvän.Annars har du ju svenska kyrkan,gym.Kanske lättare att få kontakt på mindre ställen än i storstan.Här på Kalimera finns ju en del som bor i Aten.Mina vänner jag fick under mina 5 år i Grekland har jag fortfarande kontakt med.Flera av de har varit här och hälsat på oxå_B-anana .Lycka till!

Xristina79
2006-02-26, 01:50
Det finns ju svenska kyrkan i Pireaus, där kan du ju få lite nya kontakter kan jag tänka mig, har inte varit där själv ngn gång men jag vet att det finns. Jobb r svårt i Grekland utan kontakter. Om du ska lära dig grekiska måste du använda språket, prata med din pojkvän.Han borde hjälpa dig så att du inte r tråkad. Har inte han kusiner som du kan umgås med eller nåt?Umgås med "svärmor" och hjälp henne d r alltid ett plus. Gå på cafe sitt där o plugga. I Grekland kan man börja prata med folk utan att de ska tycka att man är konstig, d r oftast trevliga tillbaka.D jag älskar med grekerna d r att de är så lätta att få kontakt med.

Eirini
2006-02-26, 18:15
Om du bor i Pireaus har du nara till Skandinaviska kyrkan! Har du varit dar? Jag bor ocksa i Aten och jag har fatt alla mina nya kontakter genom kyrkan. Dar finns olika aktiviteter varje vecka som att lara sej grekiska folkdanser eller vara med och sjunga i koren, lana bocker eller bara komma nar det ar fest.

Zanét
2006-02-26, 18:59
Hej,

Vet inte hur det är i Aten, men i Thessaloniki har IKEA varje vecka svenskträffar. Kunde kanske också vara en idé för att skaffa nya kontakter :)

//Zanét bye_bye

Jennie
2006-02-27, 17:50
Tack för tipsen!
Har varit i Svenska Kyrkan ett par gånger, lyckas dock komma när det är tomt på folk... Så jag får väl prova min lycka där igen! Har ingen aning om IKEA har svenskträffar, lysande annars för det är ett av mina favvo ställen här. (Är tokig i inredning...)
För tillfället är det plugga som gäller, har fastnat i den grekiska grammatikdjungeln.

:) :)

Frappe
2006-02-28, 15:06
Hej,

Vet inte hur det är i Aten, men i Thessaloniki har IKEA varje vecka svenskträffar.

//Zanét bye_bye

Jorå det sker i Athen oxå kolla med svensk-grekiska föreningen i Athen för program.


Camilla