Visa fullständig version : Friterad aubergine
I Tolo på Marias restaurang åt jag en jättegod lunchrätt som bestod av friterade auberginskivor på en tomatröra som alltihop låg på en liten salladsbädd. Tomatröran bestod av grovt hackade tomater, vitlök, strimlad rödlök, oregano, ett lagerblad och en gnutta chili (tror jag). Detta var lätt hopkokat i olivolja. Men jag undrar hur man gör frityrsmeten som auberginen var stekt med. Någon som vet?
Nektaria
2010-08-07, 17:58
Jag tror att det är så enkelt som vetemjöl!
Jag tror att det är så enkelt som vetemjöl!
Jag tror också att aubergineskivorna bara är doppade i vetemjöl, så gör man ju tex med saganaki... bye_bye
Wardakis
2010-08-07, 18:58
Vetemjöl och vichyvatten har jag hört men inte testat själv.
Gunilla
Nektaria
2010-08-07, 22:43
Har provat med vetemjöl och det smakar nästan som i Grekland! :rolleyes:
sjöborren
2010-08-07, 23:40
Har provat Fedon Lindbergs recept, friterad zuccini/aubergine, 2 dl vetemjöl och 1 dl öl. Jättegott! :D
Nektaria
2010-08-08, 11:25
Har provat Fedon Lindbergs recept, friterad zuccini/aubergine, 2 dl vetemjöl och 1 dl öl. Jättegott! :D
Det ska jag testa! :):)
Tack för tipset!!
Lena
Det är vetemjöl som används i friteringen. Jag tål inte vete men dom har använt majsmjöl i stället när jag har talat om problemet. Det hände i Pefkos på Hellas-restaurang i år.
Jag gören enkel variation har hemma utan mjöl, jag sätter skivorna på en vanlig stekpanna o. det blir bra.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.