Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Peloponnesos i lågsäsong. Del 1.

28 mars åkte vi till Peloponnessos, jag, Claes och svärmor! Vi hade en helt fantastisk vecka i ett Grekland SÅ vackert. Vi hyrde bil som väntade på flygplatsen när vi kom och vi körde ca 125 mil på en vecka. 5 dagar på Peloponnessos , där vi bodde i Nafplio, Githio och Kardamili och 2 dagar på Attikahalvön, söder om Aten där vi bodde en natt i Saronida och en natt i Varkiza.

Att hitta rum på Peloponnesos var väldigt lätt, men att hitta någonstans att sova i byarna ner mot Kap Sounio var VÄLDIGT svårt. Endast ett par stora hotell var öppna, annars finns inget denna tid på året. Det har vi lärt oss till nästa påskresa! Vi har också lärt oss att om man ska se hela Peloponnessos så måste man köra runt minst 2 veckor... Nu har vi mycket kvar till nästa resa.De fantastiska turerna mellan byarna i bergen,med marken täckt av blommor i alla färger och alla träd i så olika gröna färger är ett oförglömligt minne.

Att resa till Grekland utanför säsong lockar oss numer nästan mer än att vara där mitt i sommaren! Maten och husrum är billigare och människorna så vänliga och trevligt nyfikna på oss som kommer utanför säsong. Dessutom var det fantastiskt att svärmor uppskattade resan så mycket. Hon har upptäckt grekisk mat, hon har druckit retsina och ouzo och hon har dansat grekisk dans mitt i natten! Vi var ibland tröttare än vad hon var....

Här kommer ett fång bilder från resan!

 

Blommande träd. Peloponnesos.

Blommande träd.

 


Blommande vägkant. Peloponnesos.

Blommande vägkant.

 


Bourtsi Nafplio. Peloponnesos.

Bourtsi Nafplio.


Vallmo. Peloponnesos.

Vallmo.Mimosaträd. Peloponnesos.

Mimosaträd.Sikia. Peloponnesos.

Jag tror byn hette Sikia.Githio. Peloponnesos.

Githio från vår balkong.

 Frukost i Githio. Peloponnesos.

Frukost i Githio.


Förlist fartyg nära Githio. Peloponnesos.

Förlist fartyg nära Githio.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera