Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa till Naxos, Donoussa, Amorgos & Ios

Besökta öar: Naxos, Donoussa, Amorgos och Ios
Vi som reste var familjen Hammar-Nilsson och familjen Ledman.
Ålder på resenärer: 4 år - 36 år.
Totalt: 8 personer.

Vi i familjen Hammar hade bestämt oss för att inte åka till Grekland under sommaren, vi var ju där hela september 2006! Men i april ringde familjen Ledman som tyckte att nu var det dags för dem att haka på oss på vår årliga resa till Grekland… Så vad gör man? Vi bokade billigast möjliga resa till Athen (med Lot via Warsawa) och bestämde oss för att ge Ledmans en underbar introduktion till härliga Hellas!

Trots ganska dålig tidsmarginal hann vi med eftermiddags-färjan till Naxos, en lång och utdragen resa, som var aningen tröttsam efter bil Umeå - Stockholm natten innan, samt flyg Stockholm - Warsawa - Athen. Men vi var på väg!! Vi hade varit tvungna att skippa Donoussa under luffen 2006, så det var dit vi styrde kosan. Först en natt på Naxos, och en förmiddag på Agia Anna. Förmiddagsdopp och resans första saganaki med tillhörande Mythos. Allt var mödan värt!

 

Agia Anna, Naxos.

Ett första dopp på Agia Anna beach på Naxos.

 

 

Skopelitis Express mot Donoussa. De flesta ombord försvann av på Kofounissi och vi var glada över att inte behöva trängas med turisterna som sökte rum på den kajen! En kort stund senare hade vi angjort Donoussa och fick rum på Prassinos Studios. Värdinnan förklarade att vi skulle få finare rum dagen efter, för 35 €/familj, men vi var ganska nöjda med de rum vi inkvarterades i första natten. Ett kvällsdopp i byn och en härlig middag fick avsluta dagen. Hittills verkade Ledmans nöjda med Grekland. Tänk lyckan när vi fick våra nya rum dagen efter! Det är utan överdrift det bästa boende vi någonsin haft i Grekland, stort, fräscht och med en altan som inte gick av för hackor, säkert 15 kvadratmeter stor!

 

Bästa utsikten på Donoussa.

Bästa utsikten på Donoussa.

 

Donoussa var kort sagt underbart. Vi växlade ner vårt tempo och hamnade i Greklands-lunken, den sköna. Badet fantastiskt, barnen i harmoni, maten god och människorna trevliga. Som flest tror jag att vi var 15 personer på stranden, det kändes som vi (och några italienska nudister) hade ön helt för oss själva!

 

Resa med barn till Naxos, Donoussa, Amorgos och Ios

Fyra barn i en fönstersmyg!


Efter fem dagar begav vi oss mot Amorgos för nya äventyr och en större ö att utforska. Vi fick ett jättebra boende även här, Poseidon Hotel i Eigiali, visserligen utan utsikt men med en helt egen gränd att härja i. DÅ slog värmeböljan till. Eigalis bukt värmdes snabbt upp och vattnet var nästan lika varmt som luften. Vi åkte badbåt och hyrde bil för att söka oss undan den värsta värmen, men nere på Mouros Beach så formligen dallrade luften av värmen.

 

Mouros Beach, Amorgos.

En helt egen bit av Mouros Beach.

 

 

Det var både fascinerande och på gränsen till obehagligt. Amorgos som för mindre än ett år sedan varit rent av kyligt om eftermiddagarna…Vi försökte spåra var det skulle bli svalare genom att ringa kompisar hemma vid internet som inte hade goda nyheter att ge oss. Över 40 grader i Athen…pust. Vi drog en rövare och åkte till…Ios.

Partyön var ännu inte invaderad, och vi fick en lyxig avslutning på vår ö-luff, med pool och härliga surfvågor på Mylopotas Beach. Vi bodde på Island House, ett gulligt hotell som hade ok rum och en fantastisk pool där barnen levde loppan. Ett par kvällar i chora var trevliga som omväxling, men framförallt slappade vi vid poolen med glass, chips och öl i solen - och tack och lov vinden som plötsligt återvände!

 

Mylopotas beach och pool på Ios.

Pool och parasoller. Kan det bli bättre?

 

Snabbåt till Athen - det går verkligen fort - en kväll på stan och en förmiddag på stadens marknader avslutade vår luff sommaren.

En lång hemresa tillbaka till Umeå, via Warsawa & Benstockens långtidsparkering sänkte inte vårt goda humör. Vi var väldigt glada åt att ha låtit oss övertalas att göra ännu en Greklandstripp. Framförallt gladdes vi åt upptäckten av Dounoussa, som är en pärla (fast säg det inte till någon!), och åt våra reskamrater!

Juni har ofta jämförts med september här på Kalimera, men vi tyckte nog att det var fler turister ute i juni (framförallt svenskar) och att priserna på boende var snäppet dyrare. (Eller så är det för att våra barn blivit äldre och inte längre räknas som "små".) Vi gjorde av med mer pengar än vid tidigare resor 2004 och 2006, ca 1 300 kr/dygn, exklusive kostnader i Athen i en natt.

Den 11 juni 2008 har vi bokat fyra enkla flygstolar till Athen igen! I år blir det "bara" familjen Hammar - och vi tänkte våga oss på Sporaderna och ta tåget hem från Thessaloniki!

Häslningar Bea med familj

 

Amorgos på Kalimera » | Donoussa på Kalimera » | Ios på Kalimera » | Naxos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera