Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Symi - en återvändarö. Del 1.

"Ska ni till Symi? Då får ni varmt som i helvetet!" Så sa en annan här på Kalimera som varit MÅNGA gånger på Symi. BRA! tänkte vi, för värme gillar vi!
Men OJ, inte SÅ varmt hade vi tänkt oss. I år var det FÖR varmt! Gott och väl 40 grader hade vi så gott som hela tiden och ingen vind! Det var första gången som vi mådde dåligt av att det var för varmt! Det var en ny erfarenhet.

Denna reseberättelse är inte en dagbok dag för dag, det blir ointressant, för dagarna blir ju så lika, med frukost, vandring och bad, den största delen av dagen. Sedan dusch efter stranden med något gott att dricka på terrassen och efter det kanske en siesta och senare kvällens runda i "byn" innan maten. Så ser ju nästan alla dagar ut oavsett vilken ö man är på, eller hur? Fast ni kanske inte har upplevt att man var tvungen att ha fläkten på högsta fart ställd mot terrassmöblerna för att ens kunna sitta ute framåt kvällen. Så hade vi det hela sista veckan. .Det gick bra, men var också en ny erfarenhet.

 

 

Nej, jag berättar om Symi mer sammanfattningsvis. Vi är alltså jag, Lissi, och min sambo Claes. Vi gjorde i år vår andra gemensamma resa till Grekland.Innan dess har jag gjort 18 resor till Grekland tror jag och Claes säkert 10 så vi är ganska rutinerade och vet vad vi vill få ut av våra resor.

Vi valde alltså SYMI, lagom stort och inte någon "hålligång-ö". Vi reste på eftermiddagen den 19 juni från Sturup och var tillbaks på natten mellan 3-4 juli. Resan till Rhodos från Sturup gick jättefint och vi hade en övernattning på Rhodos, vilket vi tyckte var trevligt. Apollos reseledare gav oss dock en "tafflig" inkvartering på fel hotell och med tidsspillan som följd innan vi hamnade rätt. Vi hade en jättetrevlig kväll i Gamla Rhodos stad med stor förundran över hur allt ändrats sen 1984 då jag var där senast. Då var det så genuint, nu var det ju som ett Gröna Lund med tingel-tangel Årets första Mythos satt fint Övernattning var det på hotell Europa med alla discotek nära. TUR ATT VI INTE SKULLE STANNA 2 VECKOR HÄR!

 

Symi i Grekland.

 

Båtresan till Symi gick fint morgonen efter och vårt boende högt över Yalos "100 trappsteg upp" var perfekt! Ett eget hus fick vi, visade det sig, eftersom vi aldrig fick några grannar! Egen, stor terass och totalt insynsfritt, med magnifik utsikt över hamnen med all trafik! Resans stora plus!


Hamnen på Symi.

Hamnen på Symi.

 

Vilka underbara sena kvällar sittande där i 30-gradig värme långt in på natten med ljusen och sorlet nedanför. Man ville inte lägga sig alls.

Mer som var bättre än vi trott: LUGNET! Här går inte att stressa för här finns inte så mycket att göra. Vi vandrade en del, men p g a värmen så blev det mycket mindre än tänkt.

Vänligheten hos befolkningen och det kristallklara vattnet på de små klippbaden, eller de "ministränder vi hittade.där var otroligt välgörande. Man kunde ligga tre par högst bredvid varandra, större var de inte. De var fina! En dag kom det ett danskt par ner till oss på en sådan strand och gissa om vi blev förvånade när vi såg att det var våra "grannar från Hotell Eristos på Tilos förra året! Då tillbringade vi flera kvällar tillsammans på tavernan! Världen är inte så stor!! Nu fick vi en trevlig eftermiddag tillsammans på stranden.

 

Strand på Symi.

 

 

 

En annan positiv överraskning var stranden vid Marathounta. Den var mycket finare än vad som beskrivits i broschyrer vi läst! Getterna finns där, som gärna kommer fram och kikar i väskorna, efter något ätbart, så det gäller att passa sina väskor. En jättefin taverna fanns där med god mat och trevlig personal och maten var bland den billigaste vi åt under vår tid på Symi. Tavernans specialitet var "Fresh local goat" vilket vi inte provade. Det kunde ju vara geten jag matade dagen innan!

 

Marathounta. Symi.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera