Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Två veckor på Kalymnos

Vi har varit på 14 dagars semester till Kalymnos, det är 4 året som vi åker dit i september, och det roliga är att det kommer samma folk från olika delar av Europa. 14 härliga dagar i solen, och lika många nätter, sätter sina spår både på huden, och i omfånget när man väl ska ta på sig de "valiga" kläderna igen.

Denna gång så bestämde vi oss för att åka till Emborio, och besöka ett ställe som heter Artistico Restaurant, som ägs av Irene och George Glinatsi, vi var ett gäng bestående av svenskar, finnar, holländare och engelsmän som drog dit. George och Irene samt sonen Nicola välkomnade oss redan när vi klev ur taxin, för vi hade varit där året innan på Nicolas födelsedag, som vi fick övervara med tårta och allt, vilket vi inte hade en aning om att vi skulle bli inviterade till. I år så blev det ett riktigt "Hålligång" med dans på borden, (försök till Grekisk dans) och mycket skratt åt allehanda påhitt från värdparets sida.

George och Irene underhöll även med sång och gitarrspel, George är en fantastisk fin gitarrspelare och sångare, som kunde få oss att känna den Grekiska sången lite närmare, med sina tolkningar av de olika låtarna som framfördes. Och även undertecknad fick chansen att spela lite tillsammans med George,(om inte alls i samma klass) men en del låtar lät nog skapligt i alla fall, särskilt efter ett par glas vin! Vi fick även förmånen att träffa varanen "Marcos" som tillsammans med sin "fru" ingår i familjen Glinatsi.

Vi som vill tacka för en fantastisk rolig kväll är: Freddi och Mia, Finland, Hans och Dick Holland, Karla och Joop Holland, Berthold"Bebbe" Engström, fru Margareta och dottern Monica Frimanzon Sverige, Nina och undertecknad Tommy Lindh Sverige.

 

Artistico Restaurant. Emborio. Kalymnos.

 

 

Artistico Restaurant. Emborio. Kalymnos.


Artistico Restaurant. Emborio. Kalymnos.

 

Artistico Restaurant. Emborio. Kalymnos.

Artistico Restaurant. Emborio. Kalymnos.

 

ET. Artistico Restaurant. Emborio. Kalymnos.

 

Tommy Lindh

 

Kalymnos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera