Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Karpathos i maj. Del 2.

DAG 3


Bensinstationer på Karpathos.

Körde till Lefkos utan att ha en tanke på att tanka, vilket var dumt eftersom det visade sig att det inte fanns några bensinstationer utanför Pigadia. I Lefkos tog bensinen slut. Vi gick till ett pensionat och frågade råd, killen ringde några samtal och sa att vi kunde åka till mannen på bilden. Vi höll tummarna för att bensinen skulle räcka dit, och det gjorde den. Precis. Tanken fylldes i all hemlighet, så här fick man nämligen inte göra sa mannen på bilden. Och log. Jag lovade honom att inte avslöja hans brott. :-)Skogsbränder på Karpathos.

Vi hade hört talas om skogsbränderna som härjade på Karpathos förra året, men att de varit så omfattande hade vi ingen aning om. Jisses vad det måste ha brunnit. Det är så tragiskt att se en nedbränd skog i Grekland där det finns så få träd. Detta var värre än vad vi sett på Samos.

 


Mesochori. Karpathos.

Mesochori, vacker by med ett lika vackert läge.


DAG 4

 

Gott grekiskt bröd hos bagaren på Karpathos.

Som alla andra morgnar började även denna med en tur till bagaren för att inhandla detta helt otroligt goda bröd. Känner ni doften?Hyra och köra moped på Karpathos.

Karpathos var ett nöje att upptäcka från en moped, kanske den trivsammaste "köra-runt-ö" vi besökt. Många vägar var nyasfalterade, andra var på gång. Trafiken var inte ringa, den var knappt märkbar, vi kunde köra 10 km utan att möta en enda bil. Annat blir det nog när säsongen är igång. Grusvägen på bilden går till Apela beach, från den smala asfaltvägen som går längs med bergkanten hade man en grym panaramavy över havet.Apela beach. Karpathos

Apela beach. Kan bara säga att Apela är den vackrast belägna strand vi sett.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera