RESEBREV
 
Text: Malin | Publicerad: 2001-10-15


KEFALONIA - 2001

Den 13:e augusti så skulle vi äntligen åka iväg, efter nio månader av längtan och förväntan.

Jag om min pojkvän Anders gick gäspande och skulle möta upp hans mamma pappa samt lillasyster och lillebror som hade sovit över på hotell och hade nu tagit sig in på Arlanda flygplats. Jag och Anders övernattade dock på Arlanda, Anders sov som en stock medan jag satt klarvaken och hade resfeber !!

Så fick vi äntligen börja gå in i planet, vi lyfte och tre timmar senare så möttes vi av den ljumma luften när vi klev av på startplattan på Kefalonias flygplats.

Efter en inte alltför avancerad passkontroll så forslades vi in i bussar och kördes ut på våra hotell. Vårt hotell, hotell Ammes infriade verkligen våra förväntningar, fräscha rum och otroligt gullig personal.

Vi bytte bara om och sedan sprang vi praktiskt taget direkt till den
otroligt fina stranden, långgrunt och helt fantastiskt klart vatten.

Efter bara ett par dagar så lärde vi känna Mr Nick, en äldre man i sina bästa år som ägde hotellet. En stor respektingivande men otroligt snäll man.

Vi prövade att åka in till Argostoli en kväll för att äta på den rekommenderade restaurangen La Gondola. Detta blev en toppenmiddag, en middag som även jag kan rekommendera att andra ska göra som åker till Kefalonia.

Själva staden Argostoli är väl som andra stora Grekiska städer, inte så mycket att ha ! det som var lite negativt var att det var ganska långa avstånd, vespa rekommenderas att hyra. Bor du i Lassiområdet är det inte så, då har man nära till affärer och restauranger.

En restaurang som jag kan rekommendera är La Calma som ligger i Svoronata, inte så långt från Hotell Ammes. En annan restaurang som dessutom har underhållning fredag och onsdag är Zorbas i Lassi, där får man lära sig dansa Zorba om så önskas.

Det som var bra med Kefalonia var att det inte hade blivit så exploaterat trots att ön är ganska stor, det är dock ingen jättebillig ö inte dyr heller, lite så där lagom, det beror på !

Ta gärna moppen och upptäck stränder på egen hand, det gjorde vi och man kan hitta riktiga sagostränder.

Detta är en ö för alla slags människor, den som vill ha lugn och ro kan ha det och den som vill ha party får åka in till Lassi, det finns inte så många diskotek !

Så var det dags att ta farväl och dags för hemresa, det blev många kramar med Mr Nick och med övriga personalen. och så var två helsköna och underbara veckor slut.

Jag kan verkligen rekommendera Kefalonia till andra resenärer, det är verkligen äkta grekisk semester !

Malin

 TILLBAKA | TILL TOPPEN | TILL STARTSIDAN | SKRIV UT | TIPSA | DISKUTERA | OM KALIMERA