Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Underbart är kort. Del 1.

Reserapport omfattande två veckors öluffande under tiden 15-29 September 2001. Arne och Birgitta.

Resrutt: Arlanda-Santorini-Naxos-Paros-Sifnos-Sikinos och åter Santorini.

Söndag 16 September

Nu har vi varit ett dygn i Grekland och lugnet råder. Framför oss på altanen på Hotel Prokopios, Naxos, finnes en liten pool. På bordet står tvenne isade OP-nubbar samt som tilltugg utsökt grekisk salami och två Mythos. Vädret utsökt, ja detta är semester. Naxos är ändå alltid Naxos och vi trivs väldigt bra på denna mångfacetterade ö. Klockan 04.30 på lördagens morgon började vår resa. Då hade vi arbetat hela sommaren alltsedan hemkomsten från vårens irrfärder i arkipelagen under fyra veckor. Vi har kinesat hos sonen i Sundbyberg och blev skjutsade till Arlanda den tidiga timmen till trots.

Incheckningen gick emellertid snabbt och vi tilldelades platser allra längst bak i planet på "Fattiga raden" . Dvs den rad där resenärer vilka enbart resa med flygstol och där maten valts bort sitta. Denna rad är på både gott och ont. Fördelen är att det oftast är gott om plats och man får ofta disponera tre stolar för två personer. Man sitter kungligt på rad 32 och har därtill väldigt nära till toaletten. Vi medförde egen mat bestående av utsökt goda vitlökskryddade köttfärsbiffar samt lite rostbiff därtill.

Väl framme på Santorini väntar Paris, han med Honeymoon Beach Hotel på oss. Vi hade med oss en present från Kalimera. Ett Videoband samt en ny fin Kalimeratröja. Paris hade via email bokat oss in på hotellet inför vår hemfärd, och nu fick vi gratis transport ner till hamnen och färjan. Slimmat, vi behövde bara vänta 15 minuter innan färjan till Naxos avgick. Vi fick även förmånen att se hamnens mascot, den lilla hästen vilken bara äter choklad.

Vi nådde Naxos redan vid tretiden på eftermiddagen, och halv fyra var vi installerade hos Vaggelis på Hotel Prokopios. Vi fick som vanligt "the Kalimera Room" studion invid poolen framför den lilla palmen. Arnes katt dök strax upp och de såta vännerna tog en promenad till market för att kvickt inhandla ett lager burkar med tonisk till djuret samt några öl till husse.

Kvällen var vikt till ett besök på taverna Gorgona vid Agia Anna, vårt favoritställe. Vi blev mycket väl emottagna av familjen Kapris. Mest greker på tavernan så här års.

På söndagen iväg till våra badklippor ävenså vid Agia Anna. Vindstilla, härligt varmt i vattnet. Icke många turister längs stranden. Kvällen blir en tur till Naxos stad för att bunkra pengar ur bankomaten samt att intaga den traditionsenliga brakmiddagen på El Greccos stora altan.

Måndag 17 September

En dag i det grekiska eftersäsongslunket. Frukost på altanen samt en tur till badklipporna. Vi får SMS från andra kalimeror på öarna. Birgitta får dock snålvatten i mungiporna när sonen med hustru meddelar att de plockat två Obs-kassar fulla med kantareller i stockholmstrakten denna dag.

Via Zas Travel inhandlar vi färjebiljetter för färden till Paros nästkommande dag. Det måste bli en övernattning på Paros eftersom färjan till Sifnos går redan 08.00 på onsdagens morgon.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera