Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En vecka i Argassi på Zakynthos

Vi var 14 stycken från Grundsund som den 11-19 sept besökte Zakynthos i Grekland.

Flygresan ner gick som planerat, men det tog nästan 2 timmar innan våra väskor snurrade fram på bandet. 1 man skulle flytta väskorna från vagnarna på rullbandet. Med tanke på hur mycket vikt varje väska har kanske man kan ha en viss förståelse för att mannen tog 5 minuters paus efter var 5-10 väska.

15 minuter kort busstransfer till lägenhetshotellet Apollo i Argassi (norra delen av ön). Ett nybyggt på ytan fräscht hotell. Rummen var dock inte städade (6 dgr/vecka), handdukar samt badlakan fanns inte till samtliga på rummet samt att det saknades bestick.

Handdukar och badlakan gick efter mycket möda att få fram till vår grupp (hotellansvariga pratade mycket knapp engelska), städningen utlovades bli bättre till kommande dagar men bestick, glas m.m. kunde man inte göra något åt.

Nåväl, man få ta seden dit man kommer, eller hur ?

Den utlovade sandstranden inom 150 meter visade sig vara en ca 1,5 meter bred strandremsa med delvis sand, sten och barer. Vi tog oss i alla fall ett skönt dopp denna första eftermiddag.

Vi beslöt redan första kvällen att hyra 7 EU-mopeder, vilket visade sig vara en kanongrej. Vi förhandlade fram ett fördelaktigt pris genom besök hos de 4 närmsta uthyrarna (ta riktigt reda på vad som ingår och att Ni också kan hyra hjälmar !!).

Trafiken kan stundtals verka hektisk på Zakynthos men är ingenting mot t.ex Rhodos, Kreta, så kör man bara lugnt och håller bra uppsikt fram och bak så går det bra.

De bästa ständerna tycker vi att vi hittade på den södra delen av ön (15-20 minuter på mopparna). Kalamaki Beach ner mot Laganas, en ca 8 km lång strand med några få tavernor utefter.

Vi kan rekommendera en båtutflykt runt ön men välj rätt båt som har både sittplatser inom och utomhus och ta gärna med Er lunch ombord då priserna är väl upptrissade där. Man gör strandhugg för bad på underbara platser med den där fantastiska färgen i vattnet som man annars bara ser på vykort.

Problemen med städningen och alla handdukar fortsatte under hela veckan inte bara för vårt sällskap utan för samtliga hotellgäster. Poolen gjordes inte ren en ända gång under de 7 dagar vi bodde där !!

Slutsats: En mycket trevlig ö med fantastiska bad (dock ej i Argassi), god mat och mycket trevligt bemötande på restauranger m.m. Hotellets helhetsintryck blir dock negativt trots att det var nybyggt.

Återvänder vi någon gång till Zakynthos blir det till ett hotell på sydsidan.

Hälsningar Familjerna Åkesson, Larsson och Jacobsson

 

Zakynthos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera