Resebrev från Grekland 2001

 

© Text: Benny Dahlgren

Samos 2001

Den 29/7 var det äntligen dax att vända bilen mot Landvetter och vidare till Samos för 14 dagars sol och bad. Förväntningarna var stora eftersom vi inte hade varit på denna ö tidigare. Flygresan med Maersk air till Samos går väl inte till historien, men väl framme så fungerade allt bra. Väskorna kom fort, busstranfer till Karlovassi och fritidsvåningen Samaina Maisonette. Ett lägenhetshotell som jag kan rekommendera.

Stränderna är väll inte dom bästa, sten åter sten, men med en solstol fungerar det bra. Ska man hitta sandstränder får man åka till Pythagorion eller Votsalakia och det gör man smidigt med bil. Vi hyrde en minibuss för åtta personer i två dagar, pris 42,000drs ink försäkring.

Resan började tidigt på morgonen siktet inställt på första stoppet Kokari, en liten trevlig by, vidare till Samos stad för att fylla på vattenförrådet innan färden upp bland bergsbyarna. Började nu äventyret upp bland bergsbyarna, smala branta vägar som bara går högre och högre. Men väl uppe så möts vi av det gamla grekland där tydligen tiden har stått still. Men mysigt där dom gamla sitter och spelar pratar och ta det lugnt. Något gott att sätta under näsan i värmen, ouzo ska vara bra har jag hört!!

Mätta av denna idyll vänder vi bussen ner från toppen. Uppifrån ser det ut som en störtloppsbacke, men väl nere så går färden vidare mot Pythagorion och stranden för bad, för nu börjar barnen bli lite trötta på bilåkandet för värmen är tryckande det får bli bad resten av dagen.

Dag två börjar färden som dag ett upp tidigt mot Kokari, men där vänder vi upp mot Näktergalsdalen, och nu börjar vi tala om höjder. Slingriga vägar som aldrig tar slut. Nu börjar även kopplingen på bussen bli trött, men med lite vilja så når vi toppen nöjda med oss själva.

Börjar att vandra sista biten, även här har tiden stått still i 100 år, små mysiga tavernor, lugnt. Värt ett besök! Färden går vidare till Votsalakia som har en fin sandstrand och en taverna med bra mat. Här blir det bada resten av dagen tills det är dax att vända mot Karlovassi.

Och väldigt nöjda med dessa två dagar, vi har sett mycket. Skulle jag redogöra i detalj skulle det bli ett lång brev.

Men är det någon som planerar att åka till Samos och vill ha tips hör av er.

Fam Dahlgren/Anden Jönköping

 

Samos på Kalimera »
Fler resebrev från 2001 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera