Kalimera Grekland Symi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Marathounda beach på Symi

Marathounda är min favoritstrand på Symi. Som många andra stränder på ön är det klappersten som gäller även här. Det finns två anledningar till att jag tycker så mycket om den här stranden: den ligger vackert (sånt uppskattar jag) och det bor ett gäng bångstyriga och ganska så roliga getter på stranden. Så om du gillar du kombinationen klappersten och getter ska du genast bege dig till Marathounda beach.

 

En av många nyfikna getter Marathounda beach på Symi.

En av många nyfikna getter på Marathounda beach.Getterna är så tama som getter kan bli, och de gör allt de kan för att stjäla mat från oss stackars turister. Runt den enda tavernan finns ett högt staket för att hindra getterna att komma in. Det hjälper sisådär.

 

Del av klapperstenstranden Marathounda. på Symi.

Del av klapperstenstranden Marathounda.


Getterna är otroligt påhittiga och lyckas oftast stjäla mat ändå. Många gäster - inklusive mig själv - tycker att det är roligt, och matar dem gärna.

Stranden då? Jo, den är jättebra, om man gillar klappersten. Extra plus för att tavernan serverar så god mat. Marathounda ligger cirka 18 km söder om Gialos. Du tar dig hit med eget fordon eller med badbåt.

 

Marathounda bay och beach. Symi.

Vy över Marathounda bay och strand. Bilden är tagen från den snirkliga vägen som går ner till stranden.

 

Fler bilder från Marathounda beach »


LÄS MER OM SYMI

Om Symi Bilder Resebrev Karta Geografiskt läge Forum
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera