Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Hovolo beach på Skopelos

På sidan om Limnonari nämner jag att den stranden är min favoritstrand på Skopelos. Men frågan är om inte Hovolos är av samma klass. Skopelos är sannerligen en överraskningarnas ö, det verkar alltid finnas något nytt att upptäcka. Vi trodde vi hade sett det mesta tills vi i slutet av vår första vistelse på Skopelos kom till byn Elios, eller Neo Klima som byn också heter. På kartan såg vi att det fanns en strand i närheten, en strand vi helt hade missat. Det var Hovolo beach.

 

Hovolo beach på Skopelos i Grekland.

Hovolo beach. Elios syns i bakgrunden.

 

För att komma till stranden går man via en smal "stig" längs vattnet (ibland måste man vada). Stranden ser till en början inte mycket ut för världen, men går man en bit bort från det smala partiet i början av stranden kommer man fram till ett riktigt strandparadis med vit sand uppblandat med grus, och extremt turkost vatten.

 

Hovolo beach är en av de bästa stränderna på Skopelos i Sporaderna.

Underbara Hovolo beach.

 

Snorkla på Skopelos.

Det underbara snorkelvänliga vattnet vid Hovolo beach.
Till och med en badkruka som jag kan ligga i vattnet i flera timmar. Längst bort finns en klippa som det går att klättra över, därbakom väntar ytterligare två stränder: Megalo Pefko och Fteli. Missa inte Hovolo beach vad du än gör, och gillar du att snorkla måste du ta med snorkel och cyklop. Det finns inga hotell eller tavernor vid Hovolos beach, men det är krypavstånd till Elios där det finns hur många ställen som helst att välja på.

 

Det underbara vattnet vid Hovolo beach på Skopelos. Här kan man bada och sola naken.

Det underbara vattnet vid Hovolo beach.

 

Megalo Pefko beach är en av de minst kända stränderna på Skopelos. Det beror på att stranden är väldigt svår att nå, enda sättet att ta sig dit är med egen båt eller kanot. Stranden ligger bakom klippan vid slutet av Hovolo beach. Är du duktig på att simma kan du simma från Hovolo beach till Megalo Pefko beach. Megalo Pefko betyder för övrigt typ "stora pinjeträd" på grekiska.


Megalo Pefko beach nära Hovolo beach på Skopelos.

Megalo Pefko beach som ligger innan Hovolo.

 

Strax innan Megalo Pefko beach ligger Fteli beach som också den endast nås med båt. Dessutom ligger det en fin strand efter Holovo. Den heter Armenopetra och går att nå till fots.

 

Fteli beach nära stränderna Megalo Pefko och Hovolo på Skopelos.

Megalo Pefko beach till vänster och Fteli beach till höger.

 

Armenopetra beach mellan Hovolo och Klima på Skopelos.

Armenopetra beach som ligger efter Hovolo. Glossa till vänster i bild.


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera