Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Mamma Mia 2. Here We Go Again!

Filmen Mamma Mia spelades in på Skopelos och Skiathos år 2007. Filmen hade premiär 2008 och blev en världssuccé. Nu - tio år senare - ska en uppföljare spelas in. Filmen heter Mamma Mia 2. Here We Go Again!

ABBA står för musiken även denna gång. Det blir några favoriter från Mamma Mia 1, men merparten av låtarna var inte med i första filmen.Agios Ioannis på Skopelos hade en stor roll i Mamma Mia 1.

Agios Ioannis på Skopelos hade en stor roll i Mamma Mia 1.

 

Benny Andersson och Björn Ulvaeus var med som producenter även i denna film, och flera av skådespelarna är också med, bland annat Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Colin Firth.

Mamma Mia 2. Here We Go Again! spelades in på ön Vis i Kroatien sommaren 2017, och hade premiär 2018. Anledningen till att filmen inte spelas in i Grekland har tydligen med skatter att göra. Av någon outgrundlig anledning kunde/ville Grekland inte erbjuda samma ekonomiska villkor som Kroatien gjorde.

Även om filmen spelas in i Kroatien utspelar sig filmen på den fiktiva ön Kalokairi, som ligger i Grekland, och som i min värld heter Skopelos.

 

Läs om Mamma Mia 1 här » | Mer om grekisk film på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera