![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
SUB "anger benämningen på en produkt vars produktion, bearbetning och beredning måste äga rum inom ett bestämt geografiskt område och präglas av en erkänd och befäst sakkunskap". Kalamataoliven är skyddad enligt SUB och får endast heta så om den kommer från en producentsammanslutning som heter "Union of Agricultural Cooperatives of The Prefecture of Messinia". Ytterligare nio grekiska olivmärken är 'subbade'. Hela listan på grekiska kvalitetsskyddade livemedel finns här: http://europa.eu.int/comm/agriculture/qual/sv/el_sv.htm Svecia och skånsk spettkaka är de enda svenska produkterna som är kvalitetsskyddade. Har de verkligen glömt falukorven och surströmmingen????? En finsk produkt finns på listan; lapin puikula (är det sånt ni gör brännvin på Ivi? ![]() Danmark har lyckats få med tre produkter: danablu, esrom och lammefjordsgulerod. På min privata icke-eu-lista finns gudbrandsdalsost ![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|