![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
När jag gör viktväktaromelett gör jag den på 1 ägg, 1 äggvita, 1 msk vatten.
![]() Gissar att många av de omeletter jag fick på Karpathos var gjorda på 2-3 hela ägg och grädde - helt fantastiskt goda, naturligtvis. Äggen kan vara SÅ goda i Grekland. De bästa var en knallgul med tomat, ost och paprika på Kasos och en riktigt krämig med tomat, feta och paprika på Olive Garden i Kyra Panagia. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Finns det omeletter på tavernorna? Har aldrig tänkt på att beställa det till lunch. Den magraste maten i Parga är hos Christos på Piso Krioneri om man går in i köket och ser vad mamma taverna har gjort för dagens, ofta är det de där härliga grytrörorna som aldrig står på matsedeln utan grekerna "bara vet" att det finns och beställer. Ofta med mycket grönsaker och man kan också peka på den kokta potatisen istället för pommen.
birgitta |
#3
|
||||
|
||||
![]()
O ja, det finns. Ibland står det på menyn, gör det det inte så frågar man och då fixar de i regel en i alla fall. Kan bara påminna mig ett ställe under de senaste fem-sex resorna som inte kunde fixa en omelett för att de inte hade ägg hemma.
Men annars gör de en omelett utifrån dina önskemål och de blir oftast godast. Om de står på menyn kan de vara lite bleka ibland, med pressad skinka och en ostskiva på och pommes frites vid sidan - men ofta blir de makalöst goda. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Min favoritomelett innehåller lök, lite tomat, potatis, basilika och fetaost.
Eva |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|