![]() |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Grekiskt mat/bondbröd
0,5 liter ljummet vatten 1,2 kg vetemjöl (eller något mer) 50 gr jäst 2 tsk salt lite socker gärna lite delade oliver och smulad Fetaost i smeten. Blanda och knåda i maskin 5-6 minuter. Degen ska kännas lagom smidig, men bara nästan släppa bunkens kanter. Låt vila och jäsa 15-20 minuter. Knåda och dela i limpor eller portionsbröd, som små baguetter. Låt jäsa en gång till, minst en halvtimma. Grädda större bröd i 225° ca. 25-30 min Grädda mindre bröd i 250 ° ca 15 minuter Jag orkar själv inte baka då jag är singel, så det är lättare att gå till bageriet på morron o handla. Bagaren gör även frallor på samma smet precis lagom till frukost. Det är bara att välja, med eller utan fyllning. Tycker bäst om oliver i brödet. Uffe |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|