Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2007-06-11, 08:45
Mysans avatar
Mysan Mysan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2006
Ort: Växjö
Inlägg: 322
Standard Sv: Baklava och någon röra. Recept nån?

MUMS!!!!!
Ska genast pröva på detta! Verkar ju inte vara något superkrångligt att få till.

Ingen som vet något om den rosa röran???
Svara med citat
  #2  
Gammal 2007-06-11, 13:53
Kanenna Kanenna är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2005
Inlägg: 160
Standard Sv: Baklava och någon röra. Recept nån?

Hej!
Den enda rosa röra jag känner till är Taramosalata (fiskromsallad). Kan det vara den du menar? I så fall hittar du en hel del att läsa här på forumet.
Här får du i alla fall ett recept från min grek. kokbok:

100 gr fiskrom
300 gr kokt potatis (kan ersättas av vitt bröd som fuktats)
1 tekopp olja
1 liten lök
juicen av 1 citron

Mosa de fasta ingredienserna i mixer tills det är krämigt.
Tillsätt olja och citron omväxlande.

Klart! Garneras efter behag.

Lycka till!

/K

Senast redigerad av Kanenna den 2007-06-11 klockan 14:29.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2007-06-12, 11:20
Mysans avatar
Mysan Mysan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2006
Ort: Växjö
Inlägg: 322
Standard Sv: Baklava och någon röra. Recept nån?

Citat:
Ursprungligen postat av Kanenna Visa inlägg
Hej!
Den enda rosa röra jag känner till är Taramosalata (fiskromsallad). Kan det vara den du menar?
/K
Om denna röra blir som löst vispad grädde och alldeles babyrosa så är det den.

Vad för fiskrom ska man använda?

Jag tyckte inte den smakade fisk men den smaken kanske försvinner med oljan och citronen.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2007-06-15, 18:24
Frappes avatar
Frappe Frappe är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Norra Sthlm, Nea Makri/ Nea Pendeli Athens Grekland
Inlägg: 1 712
Standard Sv: Baklava och någon röra. Recept nån?

Citat:
Ursprungligen postat av Mysan Visa inlägg
Ingen som vet något om den rosa röran???
Jag skulle gissa att detta är Htipiti ( fåroströra)

Man river fårost och vispar den med visp, häller på yougurt, olivolja så att det blir krämigt och på slutet tillsätter röd chili eller pepperoni ( finhackad)

Camilla
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT