![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Hejsan
Jag har med intresse foljt alla inlagg om olivolja. Jag producerar sjalv olivolja pa Kythira. Jag har ca 2000 trad och far en del olja vart ar. Jag exporterar oljan till Sverige. Nar det galler hallbarheten sa ar det viktigt att utga fran att det ar en "ren" olivolja och inte olja som manipulerats och blandats ut med de restprodukter som bildas vid sjalva pressningen. Hallbarheten ligger runt tva ar forutsatt att oljan forvaras svalt (ej kylskap) och morkt. Darefter forandrar oljan karaktar saval till lukt som till smak. Det ar viktigt att forvara den morkt eftersom oljan innehaller antioxidanter som skyddar mot de fria radikalerna som kan ge upphov till cancer. Dessa antioxidanter forstors av ljus. Tank pa det da ni koper olja i genomskinliga glasflaskor som exponeras dag efter dag i affarenas dagsljus. Fraga garna, jag svarar sa gtt det gar. Halsningar fran Goran Svanborg, Kythira |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Hej Göran!
Det finns ju också numera Bag in Box med olivolja. Vad säger du som yrkesman om denna typ av förpackning? Det är ju helt klart så att oljan inte exponeras för ljus i affären men sedan är det ju också så att den inte exponeras för syre då man har öppnat den. Kommentera gärna. Mvh Janérik |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Hej Jan'erik
Jag har inte sett denna forpackning som du talar om. I stort tror jag val att det ar helt ok, aven om jag sjalv foredrar flaska. Syre kommer ju in aven i flaskor och det ar inte mycket att gora at. Anvander du oljan flitigt sa kommer du aldrig att kanna av nagra forandringar inan oljan ar slut. Forutsatt att det ar en bra olja. Halsningar fran ett varmt Kythira Goran Citat:
|
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|