![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Jeg er blant dem som synes at i Hellas skal man spise gresk mat, så autentisk som mulig. Når jeg kommer til et nytt sted/øy, sjekker jeg alltid opp om stedet/øya har noen spesialiteter, retter som bare lages akkurat der. Det finnes sikkert Rhodos-spesialiteter du kan servere.
Ellers spiser jeg som oftes mezé. Opp igjennom årene har jeg lært flere nordmenn opp i kunsten å spise på denne måten - og de elsker det. De sier typisk ting som at: "Jeg ville aldri bestilt squashkaker (kolokythokeftedhes), det høres ikke godt ut!" Så for uerfarne kan det kanskje lønne seg med beskrivelser av rettene (på engelsk. Rhodos er tross alt en turistøy.): "Grovreven squash blandes med lokal ost og friske urter. Dette formes til små kaker som serveres sprøstekte med kremmykt indre" høres liksom bedre ut enn squashkaker. Gi gjerne tips til hvordan man kan sette sammen et bra mezebord. Og tzatzikien må ha MASSE hvitløk ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tänk om grekerna visste att vi turister vill hellre ha Meze än "Bonfilet med Pommes Frites"!
![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Jag håller med om allt som skrivits tidigare. Riktig grekisk mat ska serveras.
Och bjud gärna på frukt eller en bit kaka efter maten. Eller lite oliver och tsipouro innan maten serveras. Ett annat litet tips som brukas här i Grekland är att ägaren kommer fram och hälsar på sina gäster vid borden. Kanske inte så vanligt vid turistorter men du vinner på att göra det. En väldigt trevlig gest som gör att man känner sig välkommen. Och som sagt toaletterna, väldigt viktigt. Kollas flera ggr varje kväll. P.S. Och kolla mousakan innan den serveras. Min man serverade en gäst mousaka, när han tidigare jobbade som servitör på Kos. Gästen kallade tillbaks honom och i maten låg en baddare till kackerlacka. ![]() ![]() ![]() ![]() Lycka till Monica |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Själv är jag en tzatzikiälskare och tycker det är väldigt svårt att få tag på goda i turistområden.
De flesta köper in färdig tzatziki. Och den tycker JAG inte smakar någonting. Typ endast yoghurt. Kanske är jag bortskämd med svärmors hot-tzatziki med rejäl vitlökssmak. Men det är väl det som menas med tzatziki. Det ska smaka vitlök , eller! Jag har börjat poängsätta tzatzikin jag äter. Vinkännare, Katerina=tzatziki-kännare ![]() Jag vill gärna äta en god tzatziki=välsmakt stark, rostat bröd är ett plus(över grill). Då är min middag räddad. Alla tycker väl inte om stark tzatziki tänker ni men då skulle du kanske kunna ha kategorier. Mild, stark? Ett råd. Köp ej färdig tzatziki. Katerina- TZATZIKI-älskare ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Instämmer i det mesta men efter ett par veckor med grekisk mat så kan
jag mycket väl bli sugen på en bra köttbit, gärna en pepparstek med klyftpotatis, sallad och en flaska rött. Men hitills har jag bara blivit besviken/förb*d, är det omöjligt att hitta en mör köttbit att steka/grilla i Grekland? //PO |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
I Grekland är det svårt att hitta mörat kött, det kött som grekerna köper ska helst vara slaktat och styckat samma dag. Därav segheten. Om du säger till en grek att köttet ska hängas i 7-10 dagar tror de att du är tokig! (ingen vill ha "gammalt" kött)
![]() Yvonne |
#8
|
|||
|
|||
![]()
hmm? min pappa ägde ett Cafénio en gång och om du vill kan jag ge råd på lite saker men det är ganska stor skillnad på café och resturang men du kan ju hojta till bara!
![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Gita skriver om 7 and 1/2 wonder. Detta är en riktigt häftig restaurang med lite lyxprägel i fantastisk miljö. Stället drivs åtminstone delvis av svenskar och köket är väl snarare internationellt än grekiskt.
Mandala i Gamla stan är en annan "svensk" restaurang med riktigt supermysig miljö. Tjejerna som lagar maten står ute bland gästerna med spis och grytor. Mandala har lite Italienskt stuk om jag minns rätt med mycket pasta mm. Kurris frågar hur drömrestaurangen ska se ut och här på Kalimera kommer svaret som ett brev på posten att den ska vara väldigt grekisk ![]() Laero |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Hvis vi skal beskrive vår drømmesrestaurrant, tror jeg ikke det blir mye å leve av. Alle vil jo helst gå på den vakrest utsmykkede og mest autentiske restauranten i byen, som i tillegg til byens beste meny og beste kokk skal ha byens beste service, og selvfølgelig byens laveste priser.
![]() Jeg tror det viktigste er å vurdere beliggenheten først, og så bestemme seg for et hovedkonsept. Jeg går ut fra at i første omgang tar du ikke mål av deg til å omvende grekerne til å forlate sin stamtaverna, så det er turister som må være målgruppen. Beliggenheten er OK hvis mange, mange passerer stedet, selv om du ikke har utsikt mot solnedgangen. Rhodos har mange turister, og de blir bare i gjennomsnittlig et par uker, så du kan gjøre som flertallet av restaurantene, og glemme alt som har med stamgjester å gjøre. Det er mer enn nok hvis du kan friste folk til å spise en gang, og om de kommer igjen en gang til, er det en ren bonus. Om de er forbannet når de går, er ikke det så farlig, så lenge de betaler. Jeg kunne nevne navn på minst en meget tiltalende restaurant i "ditt" område som jeg oppfatter som å drive på den måten på en meget profesjonell måte. Det viktigste da, er å konsentrere maksimal innsats om et innbydende inntrykk fra utsiden med blomster, forseggjorte menyer, en hyggelig dørvakt som ikke presser noen, og hva annet man kan komme på for å få folk inn. Når de vel er inne, må man satse ressurser på å gi rask service, så folk får bestilt fort, og får sin vin og sitt brød. Da er jobben gjort, og gjestene får vente til maten er laget ferdig, med de billigste råvarer og den minste ressursinnsats man kan få til ellers når det gjelder kjøkken og servering. Man må bare få maten på bordet før gjesten blir forbannet og går. Det høres kynisk ut, men det er den type tavernaer du skal konkurrere med, og du skal konkurrere om turister som ikke har annet enn førsteinntrykket fra utsiden å basere seg på. Den andre muligheten er å skaffe seg et fortrinn som gjør at du har noe ingen andre har, slik at kundene aksepterer en litt høyere pris. Kvaliteten på maten tar det år å skape seg et rykte om, hvis man ikke greier å overbevise/bestikke en turoperatør til å drive reklame for stedet. Det er jo her man forsøker seg med alt fra fransk løksuppe til kôttbullar og norsk flybåren laks på menyen for å skille seg ut (laksen var forresten bedre enn noen jeg har fått i Norge) Dette var også i det samme området. Lekerom for barna, med barnevakt har jeg sett flere steder. Levende musikk, men det koster, hvis ikke du har en bror med gitar, slik alle greske tavernaeiere har. En bar i Rhodos by har dekorert veggene med trøyer fra alle norske fotballklubber i de øvre divisjonene. Hvis du har fantasi til å treffe med en slik spesialitet, er mye gjort. Og husk at spesialiteten kan være ganske spesiell, det er ikke store %-andelen av turistene i Dhodos by du skal treffe i hjerte, hjerne eller mage før restauranten er fylt. Jeg har snakket med mange som driver tavernaer, og det er ikke noen dans på roser for de fleste. Men det er jo mange som overlever, med en blanding av mye steinhardt arbeide, en dash kynisme og brutal økonomistyring. Jeg ønsker deg hvertfall all mulig lykke til, og krysser fingrene for deg! JohnS Senast redigerad av JohnS den 2007-03-21 klockan 21:46. |
#11
|
|||
|
|||
![]()
JohnS - for et herlig, kynisk innlegg! Du har sikkert rett i det du skriver, og det er jo uendelig trist
![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
De norske flaggene gjør nok sitt, men jeg tror fotballtrøyer, høylytt DDE-musikk og øl, øl og mere øl er en uslåelig kombinasjon, sammen med navnet på baren
![]() Sønnen i huset Yiannis er også en trivelig fyr, og jeg har pratet med ham i timer i den stille tiden etter lunch. Det er virkelig interessant å høre hvordan den måten året deres er oppdelt i sesong og ikke-sesong, virker på familieliv, økonomi og generelt humør. Sist jeg var på Rhodos møtte jeg ham ikke, men gangen før fikk jeg en så hjertelig velkomst at min kone utbrøt: "hadde han gått litt lengre enn det der i velkomstklemmingen, hadde du blitt nødt til å gifte deg med ham". jeg har aldri vært der om kvelden, så jeg har aldri smakt drinkene deres, har bare hatt en omelett til lunch en gang iblant. Men takker for advarselen! ![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Hva er galt med ouzo, respatexbord og neonlys? ![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]()
En av de beste kvelder jeg har hatt i Rhodos by, var faktisk i en grillrestaurant som ble drevet av to brødre som kalte seg Mike og eehh noe annet. De serverte grillkjøtt og stort sett ingenting annet i et lokale som tydeligvis hadde vært brukt som butikk. Belysningen bestod av uskjermede lysrør øverst på veggene langs hele taket rundt i rommet, bordene var respatex, og serveringen var verdens enkleste... og verdens beste! For å holde oss til tråden her, deres gimmick var at de hadde grillen rett innenfor et utstillingsvindu, slik at man kunne la seg fascinere utenfra av lammelår og kyllinger som roterte.
Vi var tre par som hadde en fantastisk kveld... Etter hvert gikk både vi og de selv i surr om hva gutta hadde lovet oss "on the house", så det endte med at vi betalte for maten og drikkevarene til den, mens kaffe og Metaxa, kake og frukt og ouzo og litt til aldri kom på regningen. Tipsen ble jo selvfølgelig deretter, så jeg tror egentlig ikke de tapte stort på det. Sist jeg var der, hadde de flyttet til finere lokaler rett ved siden av Hotel Africa nær den vestre stranden. Tavernaen var finere, betjeningen flere og maten omtrent like god, men det var ikke den samme stemningen som det gamle stedet. Forstå det den som kan, det må være til å miste nattesøvnen av for den som skal starte et nytt sted. |
#15
|
||||
|
||||
![]()
Den här tråden har ju ett par månader på nacken.
Kurris; om du fortfarande läser här: Hur kommer du att göra ? Jodå, än är jag kvar i Sverige men snart drar det iväg. Har haft fullt upp med att hitta vettig personal men det börjar lösa sig nu. Vill verkligen, som många säger, ha en fantastiskt trevlig, hjälpsam personal. Ska göra som så att satsa på en bra varierad meny med inriktning på kött. Håller med JohnS om att en viktig detalj är att försöka specialisera sig på något, ha en nisch, vad som egentligen bara det är något som gör att gästen får en upplevelse som lägger sig på minnet längre än för kvällen. Vad detta blir har jag inte bestämt mig för ännu, och kommer nog inte avslöja det här... ![]() "Keep it simple, clean and simple" Inte för överarbetat, så ska nog det mesta lösa sig till sist Alla ideer som har kommit från er har jag lagt på minnet. De kommer vara till nytta när jag väl står i ett ögonblick av förvirring. Vad ska göras? Vad är rätt? Vad är fel? Jeg ønsker deg hvertfall all mulig lykke til, og krysser fingrene for deg! JohnS Tusen tack JohnS, det värmer. Och tack alla andra för era inlägg |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Vill också önska dig Lycka till i ditt projekt !
Jag är imponerad av folk som vågar satsa på sina drömmar. Trodde att vi skulle tillbringa ett par dagara på Rhodos i sommar och fått chansen att testa din restaurang, men nu blir det inte så på grund av FlyMe. Det får bli nått annat år. Laero |
#17
|
||||
|
||||
![]()
Allt handlar om tycke och smak. En av de populäraste ställen bland turister i Rethymnon är bland de sämre jag besökt i Grekland.
Framgångskonceptet är enligt min mening en bra kock och trevlig personal sen kan du laga nästan vilka rätter som helst. Varför inte satsa på Slow food och lokala råvaror med tonvikt på ekologiskt. En bra vinlista, lite annorlunda ölsorter och en enkel men stilren inredning. Lite annorlunda efterrätter och fräscha grönsaker. Allt snyggt serverat på rustikt porslin liknande sånt som kommer från Provence. Eva |
#18
|
||||
|
||||
![]()
Den här tråden har ju ett par månader på nacken.
Kurris; om du fortfarande läser här: Hur kommer du att göra ? Eller befinner du dig redan på Rhodos ? Nån annan som vet ? Laero |
#19
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Utmärkt tillfälle för Kurris att förklara för sin grekiska kock att JO, turisterna vill VISST ha kleftiko. ![]() Enkelt och genuint skulle jag säga. Förhoppningsvis blir omkostnaderna lägre och det känns som ett säkrare kort än att försöka vara annorlundast. Vad tycker Du gör en bra restaurang? Maten ska vara bra och vällagad. På en chartersemester är det bättre att maten är god och priset överkomligt än att maten är alldeles fantastisk och fantasifull..och dyr. Servicen betyder mycket. Trevlig och uppmärksam. Vad får aldrig saknas? Halvportioner Vad gör att du kommer tillbaka? Vällagad mat och trevlig personal. Vad kan du klara dig utan? Överarbetade menyer. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|