![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
På Naxos kostade en grekisk sallad ca 4,5 Euro på de ställena vi åt på. Vet inte om det bara var en känsla jag fick men jag tror att maten faktiskt var dyrare än i fjol
![]() Santorini hade samma priser som sist och på de ställena som vi åt på med utsikt gick en middag på runt 40-50 Euro och då var det typ kötträtt med bubbelvatten. På Kastro i Oia kostade fruktsallad, milkshake x 2 18 Euro. Det var dock absolut värt att sitta där och titta på solnedgången ![]() Båt mellan Paros Naxos BS kostade 10,90, Folegandros (någon gammal skrulta mitt i natten) Ios 9, Ios Mykonos superjet ca 63, Mykonos Highspeed Paros 56, Naxos BS Santorini BS ca 15 /Alexandra |
#2
|
|||
|
|||
![]()
På Kefalonia åt vi i juni för 32-40€ för två, två förrätter varmrätt och en flaska vin. Upplevde att det var dyrare på Kefalonia än Naxos i höstas, men vi tyckte att det är lite dyrare på Kefalonia även för fem år sedan.
Hörde att det kostade 10-15€ mer i Agia Marina, Kreta förra veckan. Så med andra ord varierar det emellan öar och även olika orter. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Ett snedsteg från ämnet, men häromdagen drack jag och sambo varsin coca-cola på Ramblan i Barcelona. Notan - 15 euro! Det kostar det inte ens vid kalderan!
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Vi var på Antiparos, Naxos och sist på Santorini. 14 - 24 juni.
Standardpriset för en grekisk sallad verkade vara 4 E på de ställen vi åt, portionsstorleken varierade däremot. Mytos på resturang kostade runt 2,2 E. Vi åt mat ute alla kvällar, men ett par blev det bara Gyros. Notan slutade oftast på drygt 30 E, men varierade fran 20 - 50 E. Då var vi 4 personer som oftast åt varsin rätt (mycket lamm) och så brukade vi dela en grekisk sallad och/eller tzatsiki. Vi drack ibland bara en stor flaska vatten, ibland en Mythos, en kvarts liter vin i kanna och till barnen varsin färskpressad jos (ja de fick dyrast, kostade nästan alltid 3 E, men det är verkligen Greksemester för dem) En intressant sak jag noterade. Jag höll koll på priset på en liter jos i matafärerna. Jag hade fått för mig att det sa något om prisbilden i affären, men det stämde inte. Däremot noterade jag att priset steg ju mer säsongen fortskred. I en affär på Antiparos kostade den 1,7 E, sen ökade mängden turister markant en dag. Då kostade samma jos plötsligt 2,1 E... Detta tyckte jag stämde även på de andra öarna (i de små turistmataffärerna). Är det någon mer som håller med? Eller var det bara en slump? /Marianne |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Det er nok riktig observert. Prisene går opp når hovedsesongen starter.
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
Tänket inte på det när vi handlade i affärer, men på en del tavernor, och då var det framförallt dryckerna som höjdes lite grann allt eftersom dagarna gick (Folegandros)
/Alexandra |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|