![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
För oss har måltiderna ute på taverna alltid betytt väääääldigt mycket i Grekland. Frukost har vi alltid fixat själva och ätit på balkongen/terassen. Men både lunch och middag äter vi alltid (nästan) ute. Någon enstaka kväll kan det ha hänt att vi varit trötta och bara tagit lite ost, skinka och melon på balkongen, men det har hört till undantagen. Och när vi är i Grekland så är det alltid grekisk mat som gäller. Visst kan vi gilla pizza och annat också, men aldrig när vi är i Grekland.
Nu är det som ni vet ett bra tag sedan jag var därnere senast. Men drömmarna har jag kvar. Och det jag då drömmer allra mest om är just maten. Visst försöker vi ganska ofta fixa grekiskt käk härhemma också. Men det blir aldrig riktigt detsamma eller lika gott. Skulle kunna tänka mig att bara sätta mig på ett flyg ner enbart för att under en vecka äta lunch och middag på plats. Mums! Masse |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() "Antikens greker fick tidigt – före 500-talet f.Kr. – idén att baka bröd i runda, platta former (plakous) och därefter lägga till saker på toppen. En kombination av olivolja, gröna blad och vissa kryddor var en favorit. Bladen var typiska för att toppa anrättningen, tillsammans med vissa sorters kött och även dadlar och annan frukt." /Netwolf |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Vi äter alltid middag på en taverna, förrätt och varmrätt, och väljer alltid grekisk mat så traditionell som möjligt. Det är en av orsakerna till att vi reser till just ljuvliga Grekland, MATEN!! Sedan kan man ju, tyvärr, inte stoppa i sig lika mycket som förr så vi brukar dela eller ta ett antal meze. Lunch brukar bli choriatiki, briam eller pita gyros (måste lämna utrymme för middag!).
Intressant det där du skrev, Netwolf, om pizzor!! Minns så väl att pizzorna i Grekland förr var väldigt annorlunda mot nu, det var i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Då var de mindre men med tjockare botten och en rejäl fyllning ovanpå (och mycket ost!). Tyckte väldigt mycket om dem och kan sakna det "stilen" på pizza. Nog för att italiensk pizza är jättegott (säger bara: pizzorna på One i Pigadia på Karpathos, de är fantastiska) men det blir lite "samma" som här hemma. Nej, äter helst traditionell grekisk mat när vi är där. Det går ju, inte riktigt, att få till samma smak när man lagar det själv. Och miljön skapar en hel del för intrycket! Catlady 🐈 ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Masse |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|