![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Tack, Getpinglan! Ett helt förträffligt recept
![]() Dock, eftersom jag inte är jätteförtjust i aubergine brukar jag ta hälften zucchini/hälften aubergine, blir riktigt gott (enligt mig själv och maken med gäster ) och lägga till en nypa kanel till färsen. Ibland några lätt kokta potatisskivor också, i botten... Catlady 🐈
Senast redigerad av Catlady den 2024-07-12 klockan 20:00. |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Tusen tack för Carl Butlers recept, Getpinglan!
Men en liten fråga, hur förbehandlar han auberginerna? Steker i panna eller ugnen? Detta är den jobbigaste delen (men viktig) tycker jag. Och sen såsen förstås som jag inte heller gillar att göra. ![]() / Anne ![]() den lata kocken |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
Vi tackar Ylvas Jannis 😉 för kokbokstips! Jag kollar i Butlers instruktioner: När man har gjort allt, t o m såsen, så skriver Butler : "bryn auberginerna lätt på båda sidor, ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper." 🍆🍆🍆 Det här steget med att bryna auberginerna i olja finns inte i Faidons recept, liksom heller inte en traditionell vitsås med vetemjöl, utan en redning med maizenamjöl. Men så är Faidon en förespråkare för GI-metoden, inget jag tänkte på när jag gjorde den först. Smakade mycket bra ändå. (Och inte så stabbig som moussakas lätt blir). Men, man kan ju variera, ska testa med både kanel och muskot osv i senare grekmiddagar här hemma. Kali orexi! |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|