![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Getpinglan, du undrade vad jag hade i resväskan. Förutom kläder blir det: bredgott (viktigast) två kaviartuber, en påse Ahlgrens bilar - tidigare en en stor chokladkaka (Marabou). Då vi är borta fem, sex, veckor får även två burkar matjesill och ett litet paket knäckebröd följa med.
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Har upptäckt att det är svårt att klara sig utan knäckebröd när man är borta i 3 veckor, kaviar, salta nötter och russin packas också ner. Gott att ha när man vandrar och är svårt att hitta i Grekland.
Annars går all grekmat ner utan problem. Kerstin |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Då jag inte vandrar längre än till tavernorna längs strandpromenaden klarar jag mig utan russin.
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Russin, nej det är sol på burk har vi ju lärt oss (Sunmaid) och i Grekland finns det ju den riktiga varan. Sol? Ja, men framför allt russinjuice = jag menar druvjuicen vin! ![]() Gör en 🍷 konsumentrapport från Sverige igen där vi köpt ett nytt grekiskt vin jag inte sett förut, tillfälligt parti: Stalisma 12 % Maken kom hem med ett grumligt vitt vin. -Vadfalls, sa jag, vad är detta för trist vin. Men ack , det var hur gott som helst, sparkling, eller metalliskt som ramlösa, men ändå vanligt vin. Förutom grumligt då, och utan tillsatser, eftersom det står "organic wine". Det står också: " We produce pure wines, from SOiL, GRAPES and SUN. Guided by nature, inspired by permaculture ideas." Får forska vidare vad permaculture betyder, någon som vet? Ska googla. Kanske som vinframställningen på Ikaria. /Getpinglan 🐐🛎️ |
#5
|
||||
|
||||
![]()
När det gäller bredgottasken behövs det ingen kylklamp, vi fryser den. Det sista vi gör innan vi stänger resväskan är att ta fram det ur frysen och lägga det i en plastpåse. När vi sen kommer till Grekland är den fortfarande frusen.
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Birgitta. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Lurpack Butter tycker vi funkar fint. Bred på ett tunt lager, salta lätt och bred på ett tunt lager till
![]() Men smaken "är som baken", var och en efter egen gom och smak ![]() Birgitta, menar du allvar? Rabarberblad???? Det var något nytt....! Catlady ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Smörar vidare med Lurpack....
![]() Lurpak på grekiska: https://youtu.be/QrboZzbzJIs?feature=shared /Getpinglan 🐐🛎️ |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Det var som f..n, det "hade jag ingen ANING om"
![]() ![]() Det är kanske därför Lurpak's smör smakar helt ok (för oss i alla fall) med lite extra salt förstårs.... Trodde det var danskt men numer köps varumärken upp både hit och dit........ Catlady ![]() Senast redigerad av Catlady den 2024-05-20 klockan 22:44. |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Men vilken tråd det blev!!
Det anade jag inte när jag skrev. Att så många hakade på.. ni finns där ute endå! Hur man än reser och vad man än gör så finns det en längtan..ett personligt varför Ligga på stranden eller vandra på på berg smutta på ouzo eller drink med en färg Små pensionat eller hotell med ett spa man gör det man vill och det gör alltid jag!😃 /Kajja ![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() /Getpinglan |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|