Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2024-05-17, 10:06
sjöborrens avatar
sjöborren sjöborren är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Mälardalen
Inlägg: 3 448
Standard Sv: Frånvaro

Getpinglan, du undrade vad jag hade i resväskan. Förutom kläder blir det: bredgott (viktigast) två kaviartuber, en påse Ahlgrens bilar - tidigare en en stor chokladkaka (Marabou). Då vi är borta fem, sex, veckor får även två burkar matjesill och ett litet paket knäckebröd följa med.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2024-05-17, 12:49
Fältjäntans avatar
Fältjäntan Fältjäntan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2015
Ort: Vimmerby
Inlägg: 787
Standard Sv: Frånvaro

Har upptäckt att det är svårt att klara sig utan knäckebröd när man är borta i 3 veckor, kaviar, salta nötter och russin packas också ner. Gott att ha när man vandrar och är svårt att hitta i Grekland.
Annars går all grekmat ner utan problem.
Kerstin
Svara med citat
  #3  
Gammal 2024-05-17, 14:24
sjöborrens avatar
sjöborren sjöborren är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Mälardalen
Inlägg: 3 448
Standard Sv: Frånvaro

Då jag inte vandrar längre än till tavernorna längs strandpromenaden klarar jag mig utan russin.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2024-05-17, 15:55
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 861
Standard Sv: Frånvaro

Citat:
Ursprungligen postat av sjöborren Visa inlägg
Getpinglan, du undrade vad jag hade i resväskan. Förutom kläder blir det: bredgott (viktigast) två kaviartuber, en påse Ahlgrens bilar - tidigare en en stor chokladkaka (Marabou). Då vi är borta fem, sex, veckor får även två burkar matjesill och ett litet paket knäckebröd följa med.
Intressant! Kylklampspaket och kylväska runt bredgottet, eller hur håller det sig? Ja det är precis Bregott som man saknar. Det finns visserligen ibland smör med salt i butikshyllorna på öarna, men man får leta länge och väl. Det går åt, som smör i solen.... ☀️ Håller med, även Fältjäntan om knäckebrödet...

Russin, nej det är sol på burk har vi ju lärt oss (Sunmaid) och i Grekland finns det ju den riktiga varan. Sol? Ja, men framför allt russinjuice = jag menar druvjuicen vin!

Gör en 🍷 konsumentrapport från Sverige igen där vi köpt ett nytt grekiskt vin jag inte sett förut, tillfälligt parti: Stalisma 12 % Maken kom hem med ett grumligt vitt vin. -Vadfalls, sa jag, vad är detta för trist vin. Men ack , det var hur gott som helst, sparkling, eller metalliskt som ramlösa, men ändå vanligt vin. Förutom grumligt då, och utan tillsatser, eftersom det står "organic wine".

Det står också: " We produce pure wines, from SOiL, GRAPES and SUN. Guided by nature, inspired by permaculture ideas." Får forska vidare vad permaculture betyder, någon som vet? Ska googla. Kanske som vinframställningen på Ikaria.

/Getpinglan
🐐🛎️
Svara med citat
  #5  
Gammal 2024-05-20, 15:22
sjöborrens avatar
sjöborren sjöborren är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Mälardalen
Inlägg: 3 448
Standard Sv: Frånvaro

När det gäller bredgottasken behövs det ingen kylklamp, vi fryser den. Det sista vi gör innan vi stänger resväskan är att ta fram det ur frysen och lägga det i en plastpåse. När vi sen kommer till Grekland är den fortfarande frusen.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2024-05-20, 16:50
yanniss avatar
yannis yannis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 922
Standard Sv: Frånvaro

Citat:
Ursprungligen postat av sjöborren Visa inlägg
När det gäller bredgottasken behövs det ingen kylklamp, vi fryser den. Det sista vi gör innan vi stänger resväskan är att ta fram det ur frysen och lägga det i en plastpåse. När vi sen kommer till Grekland är den fortfarande frusen.
Vi brukade linda in asken i stora rabarberblad. Det fungerade jättebra!

Birgitta.
Svara med citat
  #7  
Gammal 2024-05-20, 20:16
Catlady Catlady är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2008
Ort: Tyresö/Stockholm
Inlägg: 1 581
Standard Sv: Frånvaro

Lurpack Butter tycker vi funkar fint. Bred på ett tunt lager, salta lätt och bred på ett tunt lager till Smakar bra på det goda nybakta, nästan varma, brödet från kvarterets bageri (mums)
Men smaken "är som baken", var och en efter egen gom och smak
Birgitta, menar du allvar? Rabarberblad???? Det var något nytt....!
Catlady
Svara med citat
  #8  
Gammal 2024-05-20, 22:28
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 861
Standard Sv: Frånvaro

Smörar vidare med Lurpack.... . Känns som om utlandsvistelsen inte är långt borta: Känns lite som GB Glace som nu finns överallt... Att Lurpak är ägt av Arla var nytt för mig:

Lurpak på grekiska: https://youtu.be/QrboZzbzJIs?feature=shared

/Getpinglan
🐐🛎️
Svara med citat
  #9  
Gammal 2024-05-20, 22:34
Catlady Catlady är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2008
Ort: Tyresö/Stockholm
Inlägg: 1 581
Standard Sv: Frånvaro

Det var som f..n, det "hade jag ingen ANING om"
Det är kanske därför Lurpak's smör smakar helt ok (för oss i alla fall) med lite extra salt förstårs....
Trodde det var danskt men numer köps varumärken upp både hit och dit........

Catlady

Senast redigerad av Catlady den 2024-05-20 klockan 22:44.
Svara med citat
  #10  
Gammal 2024-05-22, 23:31
Kajjas avatar
Kajja Kajja är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2015
Ort: Jönköping
Inlägg: 3 948
Standard Sv: Frånvaro

Men vilken tråd det blev!!
Det anade jag inte när jag skrev.
Att så många hakade på..
ni finns där ute endå!
Hur man än reser och vad man än gör
så finns det en längtan..ett personligt varför
Ligga på stranden eller vandra på på berg
smutta på ouzo eller drink med en färg
Små pensionat eller hotell med ett spa
man gör det man vill och det gör alltid jag!😃
/Kajja
Svara med citat
  #11  
Gammal 2024-05-20, 19:46
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 861
Standard Sv: Frånvaro

Citat:
Ursprungligen postat av sjöborren Visa inlägg
När det gäller bredgottasken behövs det ingen kylklamp, vi fryser den. Det sista vi gör innan vi stänger resväskan är att ta fram det ur frysen och lägga det i en plastpåse. När vi sen kommer till Grekland är den fortfarande frusen.
Vad smart! Bra tips, rabarber också Birgitta, inte dåligt, den idén ska jag lägga rabarber på, hi hi.

/Getpinglan
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT