![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Tankarna svindlar lite när man jämför med vår svenska Pytt i Panna.. Det är ju åxå en stekpanna som benämns..men Pytt?! Pytt Saganaki
![]() ![]() / Kajja ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Vi äter ofta med stor förtjusning både Shrimps Saganaki och Mussels Saganaki när vi är i Grekland. Oftast är det då räkor eller musslor som gratineras i små eldfasta formar tillsammans med olja, vitlök och ibland lite ost (feta eller???) och kanske lite tomatröra.
Cheese Saganaki hör också till favoriterna och det är ju stekt ost av varierande slag. Den godaste Saganaki ever som jag ätit var för många år sedan på Samos. Den var frasig på ytan och nästan rinnande eller krämaktig inuti. Himmelskt gott med några droppar citron på. Men någon ost som heter Saganaki finns väl inte eller? Masse |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Just det här receptet som visas i första inlägget har hr Celbe tillagat idag och det blev alldeles utmärkt (till saken hör att han inte alls läser här). Shrimp saganaki är en av mina favoriträtter när vi är i Grekland, men det finns ungefär lika många varianter som tavernor. En av de öar där jag fått en som verkligen har varit god är Ios, men nu är den lilla tavernan omvandlad till ett snabbmatsställe (förmodligen i spåren efter corona). (Det var faktiskt ännu ett favvoställe i Chora som stängt, ett mezeställe vid det första lilla torget, där rök vår ouzokväll.)
Vi började dock diskutera medan vi åt idag om det ska vara paprika i eller inte. Ingen av oss kunde svara på det riktigt... Celbe |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Vet ej, men det saluförs så. Åtminstone här hemma.
![]() /Netwolf |
#5
|
||||
|
||||
![]() Oj då! Det är ju grekiska märket hos Lidl. Vi brukar handla där ganska ofta, men den osten har jag aldrig sett. Spännande! Måste provas! Masse |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|