![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Det är väl för att det är en t*rkisk taverna...
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
😀 nja, på deras hemsida kallar dom sig för en grekisk taverna som även serverar turkisk mat
Vi skrattade iaf gott då vi fick ouzon serverad i cognacsglas som dessutom var olika stora Lite ”grekiskt” tyckte vi 😉 //maji ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Hasse! Vem f..n har påstått att ouzo blir bättre i vinglas. Och vad då sniffa på och vara fin …Vad beträffar vår gedigna erfarenhet av Grekland har det där funnits tillfällen då vi blivit serverade ouzo i Whiskyglas - och överlevt. Och att dom skulle imponera med glas som var helt meningslösa i sammanhanget …hur tänkte du där?
![]() Hade det varit på en taverna i Grekland hade jag självklart bett om ett traditionellt ouzoglas. Men absolut inte när vi blir hembjudna till ett äldre grekiskt par - dessutom första gången. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Var smakar en ouzo bäst? På Samos så klart och helst Samos Frantzeskos!
1-liters petflaskan är perfekt att frakta hem i resväskan ![]() Och när smakar en ouzo bäst? Varje gång; med is och några droppar vatten ![]() / Ulla ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Jag avviker nu när jag säger att jag vill ha duralexglas till mitt krus med vitt vin. Och det får jag på dom ställen som känner mig. Men jag protesterar inte om jag får ett vinglas.
Dricker ouzo innan middagen, då spelar det ingen roll vad det är för glas, bara jag får is till och en halv citron. Konstigt nog dricker jag bara rött vin hemma och vitt i Grekland. Men jag vill gärna ha ett glas glögg av rött vin vintertid på Kreta på kvällen. Birgitta. |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Vi dricker ouzo till maten med jämna mellanrum, annars brukar Hr Celbe dricka öl eller rött vin (jag dricker inte något av dessa två) och jag tar faktiskt gärna vatten (eftersom flaskvattnet är så gott i Grekland) eller retsina, om det finns.
Vilken sorts glas som dryckerna serveras i brukar vi inte bry oss så mycket på, men för det mesta kommer det i rätt sort. Brukar bli lite misstänksamma om det är för fina vinglas dock! Celbe |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Vanligtvis blir det öl till lunchen på strandtavernan.
På kvällens restaurangbesök, - öl och kanske en ouzo till förrätten, och sedan vin till huvudrätten. Vatten? Det fick vi tillräckligt av när vi duschade före utgången ![]() //Conny ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Till lunchen tar vi in en 20 cl flaska Ouzo. Sen öl som måltidsdryck
Retsina 1 gång per resa |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
JAG har inte påstått att ouzo blir bättre i ett högt vinglas på fot. Har någon annan gjort det i den här tråden? Jag skulle personligen aldrig använda ett vinglas till ouzo, jag har glas hemma som lämpar sig alldeles utmärkt där jag vet vilka smaker jag vill få. Jag kan inte ens inbilla mig att man får ouzo i vinglas på en taverna i Grekland Ett whiskyglas är väl alldeles utmärkt till ouzo, tycker jag. Men det finns ju MASSOR av olika stilar, storlekar, former av whiskyglas. Jag kan ha tankar om valet av glas då ni träffade era grekiska bekanta men jag väljer att låta bli att kommentera det här, ok ? / Hasse |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|