Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > Monica Pizanias hörna

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2018-06-27, 12:37
Monica Ps avatar
Monica P Monica P är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Kalymnos, Grekland
Inlägg: 5 355
Standard Sv: Husmanskost

Zakka, tack, midsommaren här betyder hoppa över eldar, helst vid stranden så att man kan doppa sig hela tiden. Inte bara barn hoppar! ( Jag hoppar över hoppandet).

Kari, trachanas är ett slags gryn man kokar soppa på, det är, tror jag, krossat vete som får syras i yoghurt. Kokas med lite buljong (som tanterna säger här, en knorr) och är fantastiskt gott när man kommer hem stelfrusen en grekisk vinterdag...det är extra gott om ens mormor har kokat soppan. Citron kommer till. Hur många recept som helst på internet.

Oj, Getpinglan! Ingen aning, för det beror förstås på ingrediensernas mognad, har de fått sol eller lampljus...vi använder balsamiko och vill ha olika mycket, så maken slår på en skvätt till när jag har lagt för mig.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2018-06-27, 13:00
Spizemans avatar
Spizeman Spizeman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2014
Ort: Gislaved
Inlägg: 800
Standard Sv: Husmanskost

Citat:
Ursprungligen postat av Monica P Visa inlägg

Oj, Getpinglan! Ingen aning, för det beror förstås på ingrediensernas mognad, har de fått sol eller lampljus...vi använder balsamiko och vill ha olika mycket, så maken slår på en skvätt till när jag har lagt för mig.
Nu säljs det svenska tomater, ljusa rosa och ingen smak. Alla har samma storlek. Tacka vet jag solmogna, som smakar som de ska
Svara med citat
  #3  
Gammal 2018-06-27, 13:20
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 877
Standard Sv: Husmanskost

Citat:
Ursprungligen postat av Spizeman Visa inlägg
Nu säljs det svenska tomater, ljusa rosa och ingen smak. Alla har samma storlek. Tacka vet jag solmogna, som smakar som de ska
Ja, eller hur...

Monica: Balsamicovinäger, ja det kan jag testa. Det var länge sedan. Måste ha varit när jag köpte på Medelhavsmässan en balsamico från Leros tror jag, med granatäpplen. Söt och god.

Ställer upp lite basilikakrukor också och låtsas jag är någon annanstans där smakerna är intensivare...

Men idag tickar temperaturen upp igen här i Stockholm, nu är det 22 grader i skuggan, så jag ska inte klaga. Kanske tomaterna får lite boost nu. :-)
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT