![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Zakka, tack, midsommaren här betyder hoppa över eldar, helst vid stranden så att man kan doppa sig hela tiden. Inte bara barn hoppar! ( Jag hoppar över hoppandet).
Kari, trachanas är ett slags gryn man kokar soppa på, det är, tror jag, krossat vete som får syras i yoghurt. Kokas med lite buljong (som tanterna säger här, en knorr) och är fantastiskt gott när man kommer hem stelfrusen en grekisk vinterdag...det är extra gott om ens mormor har kokat soppan. Citron kommer till. Hur många recept som helst på internet. Oj, Getpinglan! Ingen aning, för det beror förstås på ingrediensernas mognad, har de fått sol eller lampljus...vi använder balsamiko och vill ha olika mycket, så maken slår på en skvätt till när jag har lagt för mig. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Nu säljs det svenska tomater, ljusa rosa och ingen smak. Alla har samma storlek. Tacka vet jag solmogna, som smakar som de ska
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Monica: Balsamicovinäger, ja det kan jag testa. ![]() Ställer upp lite basilikakrukor också och låtsas jag är någon annanstans där smakerna är intensivare... Men idag tickar temperaturen upp igen här i Stockholm, nu är det 22 grader i skuggan, så jag ska inte klaga. Kanske tomaterna får lite boost nu. :-) |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|