![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Menemeni är väl ett lokalt namn, vet inte varifrån, men det menas en omelett eller äggröra där man först mjuksteker tomater, lite paprika och vad man vill, och sen rör ner äggen.
(Min huvudsakliga näring om jag inte behöver laga för mer än mig själv...) |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Blev sugen o lagade Menemeni till lunch, det blev supergott. Ska lägga till lite vitlök nästa gång.
|
|
#3
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Det brukar bli grekisk sallad för mig, flera i veckan, men av någon anledning känner jag att här hemma i Sverige blir det - trots en del lokala råvaror nu - bara en blek imitation. Hur kan man hotta upp sin bondsallad så att den smakar som i Grekland? Har du tips Monica?
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
Har tidigare läst om denna maträtt i boken "When the Cypress Whispers" av Yvette Manessis Corporon. Där har de inte paprika i, men jag hade en paprika hemma så slänge i den också. Gjorde fyra st hål i tomat/paprikaröran och sen satt jag ett ägg i varje hål (det var så de gjorde i boken). Blev perfekt lunch för oss idag som har en semesterdag. Imorgon lär det regna som tusan så då kan vi jobba igen. ![]() Tack Monica för att jag blev påmind om denna maträtt som jag glömt bort att jag skulle testa nångång. / Anne
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Náse kala!
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|