![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Kanel som är så gott! 😋 Måste absolut testa både det och muskot. Saffran är jag inte heller så förtjust i så det hoppar jag gärna över. Och kryddboden på Naxos är en spännande butik med minst sagt intressanta dofter av allt mellan himmel och jord... 😁😉
MVH zakka |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Muskotnöt ja! Även det köpte vi i en stor mängd på kryddboden.
Trots varning från innehavaren att den var dyr,,,,, Vid samma tillfälle träffade vi en svensk. Han köpte två stora påsar med soltorkade tomater! Gjorde så varje gång han var på Naxos för att dom var så bra och billiga. Han måste ha en restaurang i Sverige. Så även detta rekommenderas. Birgitta. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jaha, nu kom jag ju ihåg att också jag har köpt kanelstänger i Chanias saluhall. Och grävde lite i kökssåpet, och se, där bak på översta hyllan finns en glasburk där det fortfarande finns kanelstänger kvar.
![]() Och lite info om grekisk saffran finns här: http://www.greece-is.com/saffron-greeces-purple-gold/ / Anne ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Kanel brukar jag också köpa.Är inte så intresserad av att baka men kanel är bra att ha till t.ex Stifado och även en del andra grekiska maträtter
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Så här ser kryddboden på Naxos ut på insidan.
Här kan man botanisera hur länge som helst! Kryddor, örter, korgar, drycker och ostar är bara en bråkdel vad man kan hitta. Birgitta. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|