![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Kanel som vi köpt är det man kallar "äkta kanel" tar man en stång o smular den så får man ett pulver. Tar man en svensk kanelstång o smular så blir det flisor. Jag tror att den mesta kanel som säljs i Grekland är äkta. Om man köper bröd hos bagaren så märker man direkt att smaken är starkare o godare.
När det gäller saffran så har vi köpt den i vanlig livsmedelsaffär, finns bland kryddor. Den är oftast röd, men blir gul när man bakar. Kostar ca €3, för en påse, halva priset mot hemma o dubbelt så mycket smak |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tack för tipset! Detta skall jag testa om några veckor.
![]() Ulla |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Kanelstänger har vi hemma som säkert räcker hela vår livstid. Inköpt i Grekland i saluhallen i Chania, Kreta. Även på kryddboden i stan på Naxos köpte vi ett ansenligt lager. Den boden är alltid värt ett besök!
Kom just på att det kan vara ett bra tips på gåva till blomvattnaren, snöskottaren m.m. hemma att köpa med sig lite riktiga kanelstänger. Birgitta. |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ulla |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Gatan som är tvärgata mot hamngatan.
Bussarna från Agia Prokopios med fler åker ner den gatan. Den sista busshållplatsen innan busstation finns nästan precis där. You can`t miss it. Birgitta. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Tack då vet jag.
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Har sett i många affärer på Naxos av någon anledning. Har dock varken köpt kanel eller saffran. Men nu ska jag köpa kanel nästa gång. Saffran har jag alltid trott att det var bluff-saffran. Får tänka om där också. ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
vilket bra tips! det ska jag handla i kryddboden p Naxos!
/emma ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Det är snarare tvärt om, du kommer att bli förvånad över hur god o gul den grekiska saffranet är. Att den är röd har ingen betydelse, brödet blir solgult
|
#10
|
|||
|
|||
![]()
Ett tips till: köp muskotnötter också! Går inte att jämföra med de du kan köpa här hemma, smaken blir så mkt godare. Tänk god potatismos med nyriven muskotnöt i, jättegott.
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
Tack för alla bra tips!
Jag har, precis som Janne, trott att det är lite bluff med bl.a. saffran. Men nu skall jag tänka om ![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Jag har för länge sedan läst mig till att grekisk saffran håller hög klass, konstigt att ni har fått för er den skulle vara dålig. Nu äter jag inte saffran själv så jag har aldrig testat och kommer inte att göra det heller.
Ni vet väl vad det är för likhet mellan bullar och snö? Man ska inte äta det gula ![]() Intressant detta med kanel, jag har tittat på kanelstängerna många gånger men vi har aldrig köpt. Får kanske bli ett testköp i sommar. Mvh Janérik |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Tack för tipsen!
|
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|