![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
... vi...😉
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Inte vi heller. Föredrar den längst bort, förbi Niko's.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Miltos?
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Konstigt nog kommer jag inte ihåg namnet, men det kan den mycket väl vara så den heter. Han (ägaren, som jag alltså inte kommer ihåg namnet på) har i alla fall två barn som åtminstone då (för 7-8 år sen) arbetar i andra länder i Europa, bl.a. en dotter som läkare i Schweiz. Av de 2x1 vecka jag tillbringat på Fourni åt vi nog där åtminstone 10 ggr. Fick lite negativa vibbar av inkastarstilen hos Nikos och just den enda gången vi åt där tyckte vi inte heller att maten var sådär extremt speciellt. Vi kanske hade otur, vad vet jag, men hade alltså sen svårt att välja nåt annat än vårt stamlokus.
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Miltos ligger "vägg i vägg" med Nikos och ägaren har fiskebåten som ligger alldeles utanför.
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Nu är det så att vi inte alltid äter hos Nikos och Jenny. Men vi trivs där och får alltid god mat. Nikos o Jenny gör allt för oss. Och vi får halva portioner av allt när vi vill det.
"Inkastaren" på Nikos är den trevlige servitören, ursprungligen från Pakistan, som vill beskriva fiskarna som lagts ut. Själv är han vegetarian och äter inte ens fisk! Miltos har lika bra mat och där äter vi också. Men då tittar Jenny lite snett på oss. Miltos är tavernan vid sidan om Nikos. En annan bra taverna är Nikodemus. Han och frun befinner sig uppe vid torget på Fournis "huvudgata". Vid kyrkan mitt i byn. Han grillar underbara fisk-och kötträtter. Grönsakerna tar han från sin egen odling. Och han använder minimalt med olja! Till det kommer att paret är hur underbara som helst. Toaletten är dock lite publikt. No problem på Fourni. Tyvärr kan jag inte ge någon information om Irakias tavernor, då det var en del år sen vi var där. Men jag längtar tillbaks dit! Det är en speciell ö! Birgitta. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Hej alla!
Tack för tips! Det ska bli så spännande att besöka dessa öar. Väl på Fourni kommer vi testa alla de tavernor som nämnts här. Rutten i sommar blev som följer: Ikaria (flyg från Aten) 7 dagar Samos 5 dagar Fourni 6 dagar Leros 6 dagar Kos (flyg tillbaka till Aten) 5 dagar Det känns som att det blev en bra blandning och Kos är den enda av dessa vi besökt tidigare. Vad tror ni om den rutten? Återigen; tack för alla tips! /Carl |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Verkligen en bra rutt, bra blandning av öar.
// KR |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Hei
Høres ut som en veldig bra rute. Vi har vært på alle de øyene som nevnes og de er forskjellige og det gjør at ruten blir spennenende. Det drøftes tavernaer og der synes vi Leros er vinneren (vår opplevelse). Vi har spist rundt på forskjellige tavernaer på Leros, men har konkludert med at de i Panteli er best! I mai 2017 håper vi på en tur til Leros! Imidlertid er vi på flyttefot i 2017 så vi får se hva det blir til... Ellers ønsker vi dere alle et riktig godt nytt år!! Inger-Mariann og Jan |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Då är det inte Miltos den heter. Den jag syftar på ligger lite längre bort längs strandgatan.
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
Aha. Då tror jag att jag vet var du menar. Där åt jag aldrig, jag blev inte klok på om där fanns mat eller bara en massa farbröder som satt och drack ouzo. Jag åt på Nikos, Miltos, två (?) ställen mitt på huvudgatan och tavernan uppe vid torget.
|
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|