Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2016-10-04, 19:43
rickys avatar
ricky ricky är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2005
Ort: Malmö
Inlägg: 1 096
Standard Sv: Hur många av er gillar Fava?

Citat:
Ursprungligen postat av Netwolf Visa inlägg
Vad gäller taramotsala och annan fiskrom, så är det oätligt. Det enda som duger till mig är löjrom. Amerikansk kan funka i nödfall, men självklart är det Kalixlöjrömen som är den bästa. En mat för gudar (och mig)! Synd bara att nån pappskalle introducerat den för japanerna, vilket gör att den ligger skyhögt i pris numera.
Rysk Beluga-rom lär vara gott det med, man jag har aldrig haft nöjet. Och lär väl aldrig få, då det numera är exportförbud på det.
Sorry. Lite OT-greko, men iaf!

/Netwolf

Jag tycker Kalixlöjrommen är bättre än Beluga som är mer hardcore (råare fiskig smak tycker jag).


En rejäl klump med Kalixlöjrom, surgrädde, knäckebröd, finhackad rödlök och en bit citron!!
Allt detta lyfter till oanade höjder med en god bira till och en snaps typ Hvens vintersnaps, ja då är det lätt o leva!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2016-10-04, 21:57
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 488
Standard Sv: Hur många av er gillar Fava?

Citat:
Ursprungligen postat av ricky Visa inlägg
Jag tycker Kalixlöjrommen är bättre än Beluga som är mer hardcore (råare fiskig smak tycker jag).


En rejäl klump med Kalixlöjrom, surgrädde, knäckebröd, finhackad rödlök och en bit citron!!
Allt detta lyfter till oanade höjder med en god bira till och en snaps typ Hvens vintersnaps, ja då är det lätt o leva!
Nu snackar vi riktigt godis! Men ..... För mig känns skuttet långt från grekiska köket.

Masse
Svara med citat
  #3  
Gammal 2016-10-05, 10:39
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 481
Standard Sv: Hur många av er gillar Fava?

Citat:
Ursprungligen postat av ricky Visa inlägg
En rejäl klump med Kalixlöjrom, surgrädde, knäckebröd, finhackad rödlök och en bit citron!!
Allt detta lyfter till oanade höjder med en god bira till och en snaps typ Hvens vintersnaps, ja då är det lätt o leva!
Visst är det lite off-topic, men ibland tycker jag i alla fall att det är lite kul. Jag har nämligen inte kunnat resa till Grekland på två år. Meeen, löjrom skall jag äta snart. Det är visserligen inte Kalixvarianten (även på finska sidan av Bottenviken finns ju denna fisk) för vi bor vid en insjö, men siklöja är det.

Snart skall väl båten dras upp för vintern, men före det skall mannen min fiska siklöja och då hoppas jag att det blir löjrom också! Få se om livet, som för Ricky, blir lättare att leva då.

/ Anne
Svara med citat
  #4  
Gammal 2016-10-05, 18:35
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: Hur många av er gillar Fava?

Har ätit varm och kall , kall godast - som en bra dip till brödet ! Men ska tilläggas , min erfarenhet ät att det kan variera kraftigt om den är bra el inte (ärtsoppig el icke) , så lite lotteri att beställa in...
Själv gör jag egen fri tolkning av fava på stora vita bönor , som jag mixar m stavmixer , med vitlök salt peppar och olivolja för att göra den lite "len" i smaken , ringlar även olivolja över när den ska ätas och toppar med hackad röd lök 😋👍🏻
Svara med citat
  #5  
Gammal 2016-10-06, 06:35
Margaretha Margaretha är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 294
Standard Sv: Hur många av er gillar Fava?

Är nere på Rhodos nu och gjorde fara för ett par dagar sedan. Gjorde även Horta. Tyckte själv att det blev riktigt gott så jag bjöd en grekiska vän att smaka och fick med beröm godkänt. Ska prova med Tarrama också
Margaretha
Svara med citat
  #6  
Gammal 2016-10-06, 12:51
Pnyx Pnyx är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
Standard Sv: Hur många av er gillar Fava?

Så olika vi ändå är i tycke och smak...
För egen del gillar jag verkligen en vällagad fava. Den får inte vara blaskig, utan ska vara tjock med tydlig smak, precis som ärtsoppa ska vara. Varm eller kall spelar ingen roll. Taramosalata kan vara ljuvligt, men har på goda grunder fått dåligt rykte. Den motbjudande, fabrikslagade gegga som finns i handeln, både i Sverige och i Grekland, är inte ätbar. Rysk kaviar är gravt överskattat, då äter jag hellre en omsorgsfullt tillagad tara. Men, störrommens matkompis Champagne slinker, märkligt nog, alltid ner.

Senast redigerad av Pnyx den 2016-10-06 klockan 12:56. Anledning: Stavfel
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 00:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT